doznajemo

eTV - Kada se otvara istočna obilaznica, koliko stoji otkup starog mlina i koja će mu biti namjena

Kako je istaknuo gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, istočna obilaznica će Gradu Novi Marof nakon izgradnje donositi višestruke benefite te će se za nju usko vezati i razvoj cijelokupnog područja...
Objavljeno: 07.06.2023. 09:14

Zadnja izmjena: 07.06.2023. 15:40

Istočna obilaznica u Novom Marofu pred samim je završetkom, njeno se otvorenje očekuje, kako je najavio gradonačelnik Siniša Jenkač u našem eTV studiju, kroz mjesec dana, a rekao je i za što će se prenamijeniti zgrada Starog mlina koja se nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

Kako je istaknuo, istočna obilaznica će Gradu Novi Marof nakon izgradnje donositi višestruke benefite te će se za nju usko vezati i razvoj cijelokupnog područja. Ono što sada slijedi je tehnički pregled te ishođenje uporabne dozvole, nakon čega slijedi otvorenje u narednih mjesec dana. U bliskoj budućnosti Grad također planira kroz ITU mehanizam obnoviti i korito rijeke Bednje i njezinih rukavaca, a što se tiče zgrade Starog mlina koji se izgradnjom obilaznice otvorio pogledu, Jenkač kaže kako je Grad donio odluku o otkupu objekta budući da on trenutno još nije u njihovom vlasništvu, a njegova procijenjena vrijednost je 32.400 eura.

- Moramo ga prvo kupiti, sad smo odradili pretprojektne ocjene o vrijednosti projekta, to će biti oko 2,5 milijuna eura. Želimo taj prostor pretvoriti u muzej jer je to jedan od rijetkih prostora iz 18. ili 19. stoljeća, takvih objekata gotovo i da nema, pogotovo na području Novog Marofa. Uklapa se u tu priču i ako to uspijemo tiješiti pretvorit ćemo ga u muzej. Nekad je to bio stari mlin na valjke, unutra je bo generator i čudo je da se sam objekt nije urušio prilikom potresa. To je sada odlična prilika jer se veže na obilaznicu - rekao je Jenkač.

 

Komentari