proslava traje cijele godine..

Najavljen program obilježavanja 190 godina Glazbene škole Varaždin: ''Škola pridonosi kulturnom životu grada''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2018. 15:28

Zadnja izmjena: 02.03.2018. 15:38

U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu predstavljeni je program  obilježavanja 190. godina Glazbene škole u Varaždinu. Uz ravnatelja škole Davora Matačića, program su predstavili te o značaju same škole govorili i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok te ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Rajmond Rojnik.

Predstavivši program ravnatelj škole je istaknuo kako je Glazbena škola sinonim za izvrsnost te da uživa veliku popularnost i reputaciju u našoj državi, ali i van nje.

- Ova škola je tolko dala za ovaj grad i tolko je dala u smislu kulturnog obogaćivanja Republike Hrvatske i došli smo do brojke 200 događanja u Glazbenoj školi Varaždin u jednoj školskoj godini i mislim da izrazito pridonosimo kulturnom životu ovog grada - rekao je ravnatelj Matačić.

Posebna savjetnica župana Natalija Martinčević naglasila je kako škola predstavlja iznimno važnu ulogu u razvoju kulture i glazbene umjetnosti grada Varaždina te cijele Varaždinske županije.

-Varaždinska županija je ponosna i sretna što u svom sustavu ima ovakvu školu i ova škola jedna od najutjecajnijih i najpoznatijih i ona je jedan od najboljih ambasadora i rade se izmjene zakona temeljem kojih ćemo moći kompletno urediti i obnoviti školu kako bi ona zasjala u što boljem sjaju. - rekla je Natalija Martinčević te je pohvalila rad svih profesora i mentora te im zaželjela još mnogo uspješnih godina.

Predstavljanju programa prisustvovao je i gradonačelnik Čehok koji je rekao kako je on barem tri puta tjedno u Glazbnoj školi te kako se ne smije zaboraviti da je glazba u vječnom metabolizmu razmjene iskustava sa svijetom 

Inače, Glazbena škola će praktički cijelu godinu obilježavati svoj rođendan mnogobrojnim koncertima i izložbama, a posebno zanimljivo će biti u travnju mjesecu kada će  biti održani koncert Glazbene škole iz Ravensburga koji će na varaždinskome Korzu održati Open Air koncert.

 

Komentari