'crna točka'

Foto - Na ovom raskrižju kojim mnogi prolazite počinju radovi, uskoro će postati rotor

Objavljeno: 16.11.2022. 11:31

Zadnja izmjena: 16.11.2022. 11:34

Jedno od najfekventnijih raskrižja, odnosno "crnih točaka" na području Varaždinske županije, u kojoj je prije desetak godina nastradao i sâm načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, uskoro bi se trebalo pretvoriti u peterokraki kružni tok, a radovi su već započeli.

Naime, gostujući u današnjem eTV studiju, načelnik Kaniški otkrio je kako ovo raskrižje državne ceste sa Vukovarskom i Topličkom ulicom, koje vodi prema popularnom Luminiju te koje svakodnevno predstavlja veliku opasnost za djecu na putu do škole, kroz četiri mjeseca dobiva novu vizuru.

U ponedjeljak je postavljena privremena prometna signalizacija u sklopu ovog 5,2 milijuna kuna vrijednog projekta, promet će se normalno odvijati, određeni su i obilazni prometni pravci, a prvi strojevi trebali bi na ovo opasno raskrižje stići već sutra.

- Taj rotor nama je jako bitan, ja osobno sam prije desetak godina našao pod kotačima miksera betona. To je jedna crna točka Varaždinske županije, ona će biti sanirana izgradnjom peterokrakog kružnog toka, s usporenim protočnim prometom. Ono što nam je vrlo bitno je da djeca iz naselja Turčin mogu sigurno ići prema Knegincu i osnovnoj školi - rekao je.

 

Komentari