ovako se izgara na poslu

eTV: Pogledajte slučajno snimljenu brzu reakciju kneginečkih vatrogasaca

Objavljeno: 22.03.2017. 16:50

Zadnja izmjena: 22.03.2017. 16:53

Danas smo sasvim slučajno naletjeli na ovaj prizor - vatrogasci DVD-a Kneginec Gornji dobili su poziv i u roku od ništa cijela ekipa je brzo uskočila u kamion i krenula na intervenciju.

Nismo mogli izdržati a da to ne snimimo kako biste svi mogli vidjeti koliko su naši dečki i uvježbani i spremni za svoj nimalo lak i bezopasan posao. Donosimo vam ovdje eTV prilog da se i sami uvjerite. Upaljene rotirke, vatrogasci u punoj opremi uskaču u vozilo i uz snažan zvuk sirena kreću na posao.

Uspjeli smo saznati i gdje su oni tako užurbano krenuli - požar otvorenog prostora na Banjščini. Dečkima svaka čast, ali bismo puno više voljeli kada oni ne bi morali tako često izlaziti na ovakve intervencije, jer svi ovi požari posljedica su nemarnih palitelja suhog raslinja.

'Već unaprijed znam...'

Samo jučer vatrogasci su širom naše županije izašli na 12 ovakvih požarišta - gorjelo je i uz autocestu kod naplatnih kućica, gorjelo je i u Varaždinu, Jalkovcu, Beretincu, a plamen je zahvatio šumu i osobni automobil kod Brezničkog Huma.

- Već unaprijed znam kad dobijem poruku - i to 10 do 15 njih dnevno. Osobito popodne, kad se ljudi vrate s posla i onda pale raslinje. - izjavio nam je zapovjednik Javno-vatrogasne postrojbe Varaždin Ivica Labaš. Mi samo možemo još jednom apelirati na zdrav razum naših sugrađana, nema smisla iscrpljivati i ljude i materijalne resurse zbog nečiijeg nemara i neodgovornosti. A dečkima iz kneginečkog DVD-a - kao i svim našim vatrogascima - kapa dolje!

 

Komentari