ROTARY CLUB VARAŽDIN

eTV|FOTO: PREDAVANJE O USPJEŠNOSTI Boris Blažinić: 'Uspjeh je proces, a ne cilj!'

Objavljeno: 27.01.2017. 20:46

Zadnja izmjena: 27.01.2017. 20:46

Foto: Petra Mlinarić

Održavanje prvog ovogodišnjeg predavanja u organizaciji Rotary kluba Varaždin pripalo je Borisu Blažiniću, profesoru psihologije, sudskom vještaku za psihologiju, predavaču, treneru, konzultantu i Business Coachu za razvoj potencijala i povećanje osobne i organizacijske učinkovitosti. 

Nakon zaposlenja u mnogobrojnim poznatim tvrtkama Blažinića je put odveo u područje poslovne psihologije gdje je radio u Hrvatskoj vojsci i NATO-u te pritom sudjelovao u kreiranju projekta SPECTRA, programa kroz koji je prošlo 25 tisuća ljudi s ciljem njihovog pripremanja za suočavanje s preprekama do ostvarenja željene karijere.

Tematika današnjeg predavanja bila je 'Kako do uspjeha u karijeri? Psihologija uspjeha', za koju, s obzirom na cjelokupnu situaciju u današnjoj zemlji, slobodno možemo reći da je nužna, a u prilog tome govori i dupkom ispunjena dvorana Boutique Hotela.

Predavač Blažinić je traženje radnog mjesta usporedio s traženjem partnera, te istaknuo kako je puno kvalitetnije tražiti nešto što je održivo i trajno, a opet, da poslodavcima ulaganje u zaposlenike bude investicija, a ne trošak.

Također, napominje kako nekadašnje strategije možda vrijede za javnu upravu, državni sektor, gdje još uvijek vlada nepotizam i korupcija, a vrlo često kompetentnost, znanje i vještine nisu presudni faktor nego tek zadovoljenje nekih formalnih uvjeta.

Dok, u realnom sektoru poslodavci zaista žele znati zašto nekoga zapošljavaju, što će on točno raditi i na koji način on može doprinijeti poslovnom procesu i firmi općenito, ističe Blažinić.

- Uspjeh je nešto što svatko sam kreira, uspješan si ovisno s kim se usporediš, a najkvalitetnije je usporediti se sa samim sobom, vlastitim kriterijima i shvatiti da je uspjeh proces, a ne cilj! – zaključuje Blažinić, a predavanje je započeo dobro poznatim citatom Williama Shakespearea :'Život je teatar, a svi mi smo samo glumci', pritom pitajući publiku u koji žanr bi pripadao njihov život.

Komentari