grad izdvaja 350 tisuća kuna

eTV|FOTO: STUDENTSKI ŽIVOT 36 novomarofskih studenata potpisalo ugovore o stipendiranju

Objavljeno: 04.02.2017. 12:06

Zadnja izmjena: 04.02.2017. 12:18

Foto: Viktor Hranić

Grad Novi Marof u aktualnoj akademskoj godini stipendira 36 studenata, no tim ugovorima treba pridodati još četiri postojeća za što će se iz gradskog proračuna sveukupno izdvojiti 350 tisuća kuna.

Gradonačelnik Siniša Jekač, zajedno sa svojima zamjenicima Ivanom Tukom i Ivicom Šantekom, novim je gradskim stipendistima zaželio puno uspjeha u ispunjavanju svojih akademskih obveza.

– Pred vama su u ovoj, ali i sljedećim godinama, brojne obveze koje zasigurno nisu lake. Biti dobar i uspješan student nosi brojna odricanja za vas, ali i vaše roditelje. No vjerujemo u vaše znanje, upornost i odlučnost da završite studije koje ste upisali. Osobno sam zadovoljan činjenicom da se sve više mladih iz grada Novog Marofa odlučuje na studiranje jer samo na taj način svi zajedno možemo ići naprijed.  – izjavio je Jenkač i pritom najavio kako bi se sljedeće godine broj stipendija mogao povećati i na 50.

Studenti koji su potpisali ugovore o stipendiranju ističu kako im stipendije uvelike olakšavaju studentski život.

Studentica druge godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Mateja Jenkač napominje: 'To mi mnogo znači, jer puno pomaže što se tiče fakulteta i raznih troškova koje imam.'

Student 3. godine varaždinskog FOI-a, Martin Vukalović je prilikom potpisivanja ugovora rekao: 'Stipendija mi puno pomaže financijski, a najviše mi znači za financiranje prijevoza i prehrane, no i svega ostalog što mi je potrebno.' 

Mjesečni iznos stipendije po studentu iznosi 600 kuna za one koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije te 800 kuna za studente koji studiraju na području ostalih županija u Republici Hrvatskoj i Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske.

Komentari