međunarodni projekt

eTwinning projekt „Visit and Taste“ Gospodarske škole Varaždin nagrađen oznakom kvalitete

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2019. 12:09

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 12:15

Gospodarska škola Varaždin sudjelovala je u međunarodnom eTwinning projektu „Visit and Taste“ u školskoj godini 2017/2018, a projekt je koordinirala prof. engleskog jezika Biserka Zajec.

Ovom projektu dodijeljena je oznaka kvalitete zbog pedagoških inovacija, integriranosti u kurikulum i kvalitetne komunikacije i suradnje s partnerskim školama. Projekt „Visit and Taste“ uključivao je dvije teme : turizam i gastronomiju te je trajao je od studenog 2017. godine do lipnja 2018. a u njemu je sudjelovalo oko stotinjak učenika i 11 nastavnika. Neki od ciljeva ovog projekta bili su povećanje motivacije učenika za učenje stranog jezika, poticanje interesa za europsku i lokalnu kulturu, promicanje tolerancije, poboljšanje jezičnih vještina kod učenika kao i upoznavanje stranih kultura, običaja, tradicija i gastronomije.

Tijekom ovog projekta učenici Gospodarske škole izradili su video uradak u obliku turističkog vodiča grada Varaždina, snimili mnoge fotografije, napisali i razmijenili recepte tradicionalnih lokalnih specijaliteta, razmijenili razglednice, izradili Prezi prezentaciju turističkih atrakcija grada Varaždina, i na kraju pripremili tradicionalna jela projektnih partnera. Osim poboljšanih komunikacijskih vještina na engleskom jeziku učenici su se imali priliku usavršiti i u informacijsko-tehnološkim vještinama koristeći razne web alate tijekom trajanja projekta (mentimeter, padlet, prezi i movie maker).

Projektni partneri škole bile su četiri strukovne škole iz poljskih gradova: Bobowa (Zespół Szkół Ogólnokształcących w Bobowej), Skala (Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Skale), Bilgoraj ( Zespół Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju) i Strzelce Opolskie (Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Strzelcach Opolskich) te jedna francuska strukovna škola iz grada Antony (Lycée des Métiers Théodore Monod)

Komentari