Na praksu u Sloveniju

EU suradnja: Varaždinski srednjoškolci strojarstvo i promet naučili u Celju

Objavljeno: 01.03.2016. 13:59

Zadnja izmjena: 01.03.2016. 14:02

Foto: Strojarska i prometne škola

Šestero učenika Strojarske i prometne škole Varaždin puna dva tjedna odrađivali su praktičnu nastavu u Celju u sklopu projekta Perpetuum mobile 2...

Učenici Mateja Habunek, Sanjin Kopjar i Edo Šiprak iz 4.b razreda, Ana Majcenović i Tomica Bačak iz 4.d razreda, te Marko Pavličević iz 3.h razreda u spomenutom slovenskom gradu imali su priliku upoznati rad i u jednoj tvornici.

Na putu ih je pratila profesorica skupine stručnih predmeta iz cestovnog prometa Andreja Koščak Lacković.

Stručnu praktičnu nastavu učenici su obavljali u Engrotuš-u d.o.o. i Srednjoj šoli za storitvene dejavnosti in logistiko.

Kako doznajemo od prof. i dipl. bibl. Ksenije Perhaj, u Engrotuš-u su učenici pod mentorstvom Rajka Povšea, voditelja logistike i održavanja, upoznali rad tvrtke.

- Najveći dio vremena proveli su u skladištu, rukujući ručnim viličarem, slagali su teret na palete i u teretni prostor vozila. Također, sudjelovali su i u organizacijskim poslovima pri čemu su upoznali različite specijalizirane računalne programe tvrtke – naglasila je Perhaj.

Nastavnik prometne skupine predmeta Roman Krajnc bio je mentor varaždinskim učenicima u Srednjoj šoli za storitvene dejavnosti in logistiko.

- U spomenutoj školi su učenici sudjelovali u nastavi strukovnih modula, te na taj način upoznali nastavni proces, školu i učenike – zaključila je Perhaj.

U slobodno vrijeme učenici su upoznali znamenitosti Celja i okolice, a tijekom vikenda znamenitosti Ljubljane i Bleda.

Komentari