M18 EHF EURO 2018 VŽ - KC

Europsko kadetsko rukometno prvenstvo Varaždince će koštati 250.000 kuna

Objavljeno: 04.08.2018. 10:20

Zadnja izmjena: 04.08.2018. 10:22

Od 9. do 19. kolovoza u Varaždinu i Koprvnici odigravat će se utakmice kadetskog Europskog prvenstva u rukometu. Organizator natjecanja je Hrvatski rukometni savez, a suorganizatori Grad Varaždin i Grad Koprivnica.

Od četiri skupine koje igraju na prvenstvu, u Varaždinu će nastupiti reprezentacije iz skupine C i D: Mađarska, Njemačka, Rusija, Španjolska, Island, Slovenija, Poljska i Švedska.

Reprezentacije i njihovi stručni stožeri bit će smješteni u varaždinskom studentskom domu, jednom od najljepših u Hrvatskoj, za koji se ne sramimo reći da parira nekim od bolje uređenih hotela. Ukupan trošak organizacije za Grad Varaždin iznosi 250 000 kuna.

I završnica u Varaždinu

Reprezentacije iz skupine A i B igraju u Koprivnici pa ćete tamo moći pogledati utakmice Hrvatske, Francuske, Srbije, Danske, Portugala, Norveške, Izraela i Rumunjske.

Na samom početku natjecanja 9. kolovoza, prvi će na teren Arene Varaždin istrčati rukometaši Slovenije i Švedske u 14:30 sati, zatim Islanda i Poljske u 16:30 sati, Njemačke i Rusije u 18:30 sati, te Španjolske i Mađarske  u 20:30 sati. 

Završnica prvenstva također će se igrati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin 17. i 19. kolovoza.

Kontinuitet organizacije natjecanja

- Grad Varaždin drži kontinuitet rukometnih natjecanja, a Europsko prvenstvo u rukometu do 18 godina već je peto veliko rukometno natjecanje koje se održava u Varaždinu u posljednjih 10 godina, što je za relativno mali grad poput našeg, izniman uspjeh, reako je Željko Kušter, koordinator natjecanja i direktor lokalnog organizacijskog odbora Varaždin. 

- Iako je organizacijski zahtjevno, vjerujem da će natjecanje biti spektakl i pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naše, ali i sve druge igrače, te da uživaju u odličnom rukometu, istaknuo je Kušter.

Ulaznice se već sada mogu kupiti u Areni Varaždin i dvorani Fran Galović u Koprivnici. Ulaznice su dostupne i na ulaznice.hr po cijenama od 30 kn i 70 kn za finalni dan.

Komentari