Europsko prvenstvo za rukometašice 2014. u Varaždinu?

Objavljeno: 05.01.2011. 11:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Nakon domaćinstva Svjetskog prvenstva u rukometu za muške 2009. godine, Varaždin bi mogao ugostiti i najbolje rukometašice Europe.

Ovaj tjedan stigla je u Grad Varaždin ponuda Hrvatskog rukometnog saveza da upravo barokni grad bude jedan od domaćina u zajedničkoj kandidaturi Hrvatske i Mađarske za Europsko prvenstvo u rukometu za žene 2014. godine.

Potvrdio nam je to Željko Kušter, predsjednik RK Varteks Di Caprio i pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i opće poslove.

- Grad Varaždin je, naravno, poslao potvrdu na HRS da prihvaća kandidaturu. Nakon što smo bili dobar domaćin Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce 2009. godine, bila bi velika stvar da dobijemo domaćinstvo još jednog velikog međunarodnog natjecanja - rekao je Kušter.

O samim šansama za dobivanje Europskog prvenstva nije htio kalkulirati, i zasad je teško procijeniti kolike su šanse zajedničke hrvatsko-mađarske kandidature, ali sasvim sigurno je lijepo da HRS ponovno želi Varaždin za organizatora.

Osim toga, Kušter je najavio da je moguć i dolazak hrvatske rukometne reprezentacije u ožujku u Varaždin. Zasad traju pregovori HRS-a i Grada oko organizacije kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Španjolska u Dvorani na Dravi, što bi bilo po prvi puta da jedna od najtrofejnijih hrvatskih reprezentacija gostuje u Varaždinu.

Komentari