širom županije

Evo kamo sve možete otići na druženje i nezaobilazni grah povodom Praznika rada

Između ostalog, proslava praznika organizira se na Dravi, gdje program počinje okupljanjem posjetitelja u 9:30 sati, a tradicionalna podjela 7.000 porcija graha počinje u 10 sati...
Objavljeno: 29.04.2022. 11:38

Zadnja izmjena: 29.04.2022. 11:39

Foto: Arhiva

Ove nedjelje, 1. svibnja, obilježava se Međunarodni praznik rada, a nakon dvogodišnje stanke, proslave se ove godine organiziraju na više mjesta širom Varaždinske županije.

Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina proslavu praznika organiziraju na Dravi, gdje program počinje okupljanjem posjetitelja u 9:30 sati, a tradicionalna podjela graha počinje u 10 sati. Priprema se oko 7.000 porcija graha, a najavljen je i dolazak predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan Općine Bednja organiziraju tradicionalnu manifestaciju Prvi svibanjski izlet u Trakošćanu. Program počinje u 10 sati, grah će se dijeliti od 12 sati, a tijekom cijelog dana posjetitelji mogu razgledati dvorac Trakošćan. Za dobro raspoloženje zadužen je glazbeni sastav, a za gastronomsku ponudu pobrinut će se Hotel Trakošćan.

Ove se godine vraća i SDP-ova tradicionalna proslava Praznika rada u Ludbregu, u Lovačkom domu LD "Srnjak" u 12 sati. Uz tradicionalnu podjelu graha i lovačkog gulaša, predviđena je živa glazba i druženje uz društvene igre, pikado, skakanje u vreći te nošenje jaja u žlici u suradnji s Udrugom umirovljenika, a previđena je i humanitarna tombola.

SDP organizira proslavu i u Ivancu, a druženje uz besplatan grah zakazano je za 11 sati kod Ribičkog doma u Ivancu.

Na Grebengradu kod Planinarskog doma, uz Praznik rada se obilježava i 27 godina VRO Bljesak, gdje posjetitelje također očekuje besplatan grah, kao i na Šejanu

Općina Gornji Kneginec i Turistička zajednica Općine Gornji Kneginec također organiziraju zajedničko druženje i proslavu Međunarodnog praznika rada. Program će početi u 10 sati na ribnjacima ŠRD "OSTRIŽ", a posjetitelji će se moći okušati u raznim sportskim igrama, dok će djeca uživati u besplatnom adrenalinskom parku "Veseli skakavci". Posjetitelje također očekuje grah sa špekom, kao i zabavni i tamburaški program.

Prvosvibanjsku proslavu organiziraju i Reformisti u Sudovčini u općini Martijanec, na ŠRC "Plitvica". Program počinje također u 10 sati, a od 12 sati posjetiteljima će se dijeliti sarma i grah. 

Također, Praznik rada proslavit će se i u Vidovcu na Vidovečkom ribnjaku (Šudrani) s početkom programa u 9:30 sati, kada će započeti i podjela graha posjetiteljima. Osigurano je cjelodnevno druženje, a uz aktivnosti u prirodi i riblje delicije, program će upotpuniti ples, pjesma i tamburaši KUD-a Vidovec od 12 sati.

Općina Donja Voća Također organizira razne aktivnosti povodom Praznika rada, a program počinje u 13 sati kod "Zvire". Organizirane su mini seoske igre za djecu, degustacija vina, a pripremljen je i nogometni teren za sve one koji požele odigrati utakmicu. 

Komentari