topli praznik rada

Evo kamo za 1.maj i kakvo nas vrijeme očekuje...

Objavljeno: 30.04.2017. 12:00

Zadnja izmjena: 30.04.2017. 12:15

Foto: Arhiva

U naredna dva dana očekuju nas brojni programi na kojima ćete moći uživati. Evo nekih od prijedloga gdje otići za Praznik rada ukoliko se još uvijek dvoumite i/ili ne znate gdje bi.

Dakle, već je uobičajeno da se 1. maj - Međunarodni praznik rada slavi u prirodi. Već danas možete krenuti u Lužec, izletište kod Oštrica koje obiluje zelenilom, potocima i jezercima. Prekrasna priroda, mogućnost roštiljanja, igranja odbojke, nogometa ili samo šetnja dovoljan su razlog da krenete tamo. A ako ste avanturističkog duha, možete biciklom odvoziti i MTB stazu kroz Lužec. Da ne bi bili gladni, DVD Oštrice priprema za vas grah koji je uvijek važan "motiv dolaska". Svečanost je već počela, požurite!

Evo sutrašnjih proslava...

  • Uputite se na Grebengrad kraj Marofa. Tamo možete posjetiti prekrasan Etno park Greben s tradicijskim kućicama u kojem možete vidjeti kako se nekad živjelo i radilo, malo predahnuti i krenuti put Grebengrada, gdje vas također čeka tradicionalni grah. Ivo Loborec je na svom fejsu već objavio da su potpuno spremni za feštanje.
  • Prvosvibanjsku proslavu od 10 sati na prostoru Šetališta Vatroslava Jagića i terasi boutique hotela PARK organizirat će Liga za Varaždin s parolom "Vratimo život u središte grada".
  • Ludbreški SDP organizira tradicionalno druženje povodom Međunarodnog praznika rada na kojem se očekuje dolazak Davora Bernardića. Druženje će se održavati od 11 sati u Lovačkom domu Ludbreg uz glazbeni program. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan grah i odojak.
  • I ove će godine na Izletištu Drava u organizaciji Gradskog SDP-a od jutra će započeti plesni i muzički program na kojem će se podijeliti 3000 porcija graha s kobasicama, bit će upriličene i zabavne igre za posjetitelje kao i nagradna tombola po uobičajenoj cijeni od 10 kuna. Bernardić bi trebao svratiti i kod njih oko 13 sati.
  • Na Trakošćanu Vas očekuje u organizaciji Narodne stranke - Reformista tradicionalna podjela graha, sportske igre i bogat program, s početkom od 10 sati. Moći ćete ujedno čestitati i rođendan Nataliji Martinčević.
  • Trakošćan je i mjesto gdje će svoju proslavu Prvog maja imati i HNS, kojima će se pridružiti i njihov predsjednik Ivan Vrdoljak.

Vrijeme je na našoj strani

Ovom izobilju programa treba dodati i činjenicu da nas sutra očekuje lijep i sunčan dan - što nije baš uvijek pojava za Prvi maj. Ujutro će biti prohladnih 5 stupnjeva, ali će nas oko podneva grijati već nekih 20 celzijusa - a na suncu, uz kotao graha bit će svakako još toplije. Slab sjeverni vjetar nećete praktički ni osjetiti. U svakom slučaju, za svakog ponešto - graha i igara u izobilju, tako da nemate izgovor za ostati doma. Vidimo se na svježem zraku, ma gdje god to bilo.

Komentari