općina petrijanec

Evo koje projekte u cilju zaštite okolišta provodi Općina Petrijanec

Objavljeno: 24.08.2022. 18:51

Zadnja izmjena: 24.08.2022. 18:52

Općina Petrijanec provodi projekte zaštite okoliša, u sklopu čega je uvela razne novosti na svojem području.

Mještanima Općine nakon, što su podijeljene žute kante za prikupljanje plastike, podijeljeni su i komposteri te su nabavljeni kontejneri za tekstil i obuću te kante za razvrstavanje otpada po parkovima, trgovima i dječjim igralištima, a na početku nove školske godine školarce u OŠ Petrijanec, područnim školama i vrtiću očekuju i nove kante za sortiranje otpada po učionicama i na hodnicima u obliku malih životinja.

Općina Petrijanec prijavila je i drugi projekt prikupljanja otpada na javnim površinama i na podjelu kompostera za kompostiranje biootpada te su postavljeni kontejneri za tekstil i obuću, a škola i vrtić također će dobiti svoje prigodne kante za razvrstavanje otpada.

Općina Petrijanec omogućila je i dva kontenjera tzv. zvona za prikupljanje stakla koja se nalaze u dvorištu Općine Petrijanec, Vladimira Nazora 157, Petrijanec. U dvorištu Općine Petrijanec možete besplatno zbrinuti i glomazni otpad, a odvoz glomaznog otpada po pozivu može se ostvariti i kontaktiranjem Čistoće Varaždin d.o.o.

- Povratne informacije s terena jako su dobre, koliko čujemo mještani su iznimno zadovoljni. Zadovoljni će biti i učenici iz naše osnovne škole, područnih objekta škole i vrtića u kojima su postavljeni spremnici dizajnirani na način da djeca odlažu otpad kroz usta životinja što će njima biti iznimno interesantno. Očekujemo da će se pozitivno odraziti na prikupljanje otpada u općini, posebno na razvrstavanje otpada kao i na smanjenje količine miješanog komunalnog otpada ali jednako tako da će pozitivno utjecati i na stjecanje navika među mještanima. Imali smo problema s odvozom tekstila gdje su vreće tekstila nestajale preko noći, a prije dolaska ovlaštene tvrtke za prikupljanje i sada smo i taj problem riješili - rekao je načelnik Željko Posavec.

Općina Petrijanec također je prijavila još dva projekta na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedan se odnosi na sanaciju divljih odlagališta smeća oko naselja Donje Vratno – Dio, dok se drugi odnosi na razne edukacije vezanih uz sortiranje i prikupljanje smeća.

Komentari