grad lepoglava

Evo koji su sportaši i sportski klubovi primili priznanja Grada Lepoglave

Objavljeno: 15.02.2022. 18:55

Zadnja izmjena: 15.02.2022. 18:55

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave, nastavljajući tradiciju nagrađivanja najboljih, je dodijelila priznanja najboljim sportašima i klubovima Grada Lepoglave.

Najboljim sportašem proglašen je Dražen Posavec iz Kuglačkog kluba Lepoglava koji je na kuglačkom prvenstvu parova Varaždinske županije osvojio drugo mjesto te ekipno prvo mjesto na novogodišnjem kuglačkom natjecanju Grada Varaždina. Najboljom muškom sportskom ekipom proglašen je Kuglački klub Lepoglava koji je osvojio prvo mjesto na Kupu Kuglačkog saveza Varaždinske županije i prvo mjesto na novogodišnjem turniru Grada Varaždina, a najboljom ženskom Ženski odbojkaški klub Lepoglava osvojivši drugo mjesto u 3. hrvatskoj odbojkaškoj ligi, skupini Sjever.

Najboljim mladim sportašem proglašen je Patrik Vučković iz Karate Kluba Lepoglava, državni prvak u svojoj dobnoj kategoriji te član ekipe mlađih kadeta Karate kluba Lepoglava koja je na državnom prvenstvu osvojila treće mjesto, a ovom prigodom joj je dodijeljeno priznanje za perspektivnu mladu ekipu Grada Lepoglave.

Perspektivni mladi sportaši

Perspektivnim mladima sportašima proglašeni su Leon Butko, Ida Križanec, Marta Husnjak, Gabi Križanec i Dora Husnjak iz Karate kluba Lepoglava; Marinela Golubić, Lejla Držaić i Dora Cerovčec iz Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava te David Čretni, Edi Belcar, Marko Maček, Patrik Bistrović i Mihael Huđ iz Nogometnog kluba Lepoglava.

Priznanje za trenera dodijeljeno je Željku Breškom iz Karate kluba Lepoglava dok je njegovom klupskom kolegi Damiru Vrtaru pripalo priznanje za zaslužnog sportskog djelatnika.

Zapaženi rezultati

Ove su godine, po prvi puta, dodijeljena priznanja lepoglavskim sportašima koji su ostvarili zapažene rezultate u drugim sredinama. Priznanja su dodijeljena Filipu Jamniću, članu Športsko-ribolovnog društva Ivanec, osvajaču kadetskog ekipnog naslova i trećeg mjesta na državnom ribičkom natjecanju te Dori Dumešić, članici Plesnog kluba Takt iz Varaždina, osvajačici naslova državne prvakinje u latinsko-američkim plesovima u kategoriji mlađih osnovaca i naslova u apsolutnoj solo kategoriji.

- Konac djelo krasi pa tako je i ova svečanost najljepši način da zaključimo proteklu sportsku godinu koja je, nažalost, bila obilježena pandemijom koronavirusa što je utjecalo i na rezultate kao i na održavanje brojnih sportskih natjecanja. Unatoč tome, naši su sportaši nastavili ostvarivati zapažene rezultate promovirajući pri tom Grad Lepoglavu u čijem razvoju upravo sport ima važnu ulogu - rekao je gradonačelnik Škvarić.

Komentari