POVODOM DANA VATROGASTVA

Evo kuda će sutra proći veliki mimohod vatrogasnih vozila

Objavljeno: 03.05.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 03.05.2021. 10:44

U utorak, 4. svibnja 2021. godine, mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina obilježit će Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Nakon okupljanja od 9 sati, u 9:30 sati s varaždinskog aerodroma krenut će kolona koja će biti sastavljena od vatrogasnih osobnih vozila, pick-apova, kombi i navalnih vozila, cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila. Građani će tako moći vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina.

Kako je predviđeno, kolona vatrogasnih vozila proći će Trnovec, Zbelavu i dalje kroz gotovo sva prigradska naselja da bi kasnije stigli na Franjevački trgu, Trg kralja Tomislava, proći će i Pavlinskom ulicom te Ulicom Alojzija Stepinca. Kako je predviđeno, vozila će se kretati gradom uz upaljene svjetlosne i zvučne signale.

Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša i predsjednika Gradske vatrogasne zajednice Tomislava Bogovića u mimohodu će sudjelovati i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

Prije dolaska na mimohod, pojedina vatrogasna društva upalit će svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce.

Komentari