GORNJI KNEGINEC

Odobrene 'uskrsnice' i oslobođenje plaćanja komunalne naknade vatrogascima

Objavljeno: 17.02.2023. 12:59

Zadnja izmjena: 17.02.2023. 14:42

Održana je prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, a na dnevnom redu 20. sjednice bilo je ukupno devet točaka koje su sve prihvaćene jednoglasno.

Tako će, prema odluci, i ove godine umirovljenici, nezaposlene osobe prijavljene u HZZ-u i korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb s prebivalištem na području Općine Gornji Kneginec ostvariti pravo na jednokratnu novčanu pomoć - "uskrsnicu" u iznosu od 20 eura. Osim toga, između ostalog, općinski su vijećnici prihvatili i Odluku o oslobađanju od plaćanja komunalne naknade i naknade za uređenje voda, pa će njih 30 operativnih članova DVD-ova biti oslobođeno plaćanja zbog odraživanja tisuće radnih sata i pritom ne primajući naknade.

- Treba naglasiti da članovi naših vatrogasnih društava odrađuju tisuće radnih sati i za to ne primaju nikakvu naknadu riskirajući vlastiti život odlaskom u vatrogasne intervencije poput gašenja požara, tehničkih intervencija, prometnih nesreća i slično - navode iz Općine Gornji Kneginec.

Komentari