danas zadnji dan festivala

Evo što je obilježilo jučerašnji dan na Jailhouse festivalu u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.08.2017. 17:06

Zadnja izmjena: 15.08.2017. 17:16

Pretposljednji dan Jailhouse festivala obilježio je bogat program budući da su pojedine aktivnosti od četvrtka bile zakazane za ponedjeljak. Festival traje još i danas kad se održavaju biciklijada, quiz night i kino pod zvijezdama.

Jučerašnji dan započeo je tradicionalnim lovom na blago. Lovci su imali priliku tražiti blago po skrivenim lokacijama u Lepoglavi, a oni najuspješniji osvojili su nagrade sponzora. U 18 sati počelo je popularno izdanje uličnog nogometa, nogač 3 na 3. Od 15 prijavljenih ekipa, najbolja je bila TDM.

Održano je i predavanje Nove akropole o Aboridžinima. Filozofsko predavanje bilo je usmjereno na „vrijeme snova“ kada su bogovi i mitski preci stvarali i uređivali svijet prenijevši ljudima temelje kulture.

Završio je i ovogodišnji escape room, a od čak 19 ekipa, samo njih 4 uspjelo je izaći iz sobe. Prema bodovima i brzini izlaska najbolji su bili Mihael Rodek i Matija Mavrek. Kao nagradu, osvojili su putovanje agencije Taubek Tours.

S obzirom na to da je program za prvi dan bio odgođen zbog lošeg vremena, održani su koncerti i stand up komedija. Posjetitelje je rock'n'roll hitovima zagrijao lepoglavski bend Treća smjena. Nakon njih, slijedio je nastup komičara iz zagrebačkog Studija smijeha. Publiku su do suza nasmijali Tihomir Paravina, Marina Orsag i Marko Dejanović pa su njihove brojne fore bile popraćene spontanim aplauzima. Na kraju je nastupio Tomislav Goluban i oduševio publiku autorskim blues pjesmama.

Podsjetimo, danas je zadnji dan trajanja Festivala. Od 17 do 21 sat održava se Quiz night. Jailhouse festival završit će u filmskom tonu jer u 22 sata slijedi Kino pod zvijezdama. Prikazivat će se film Dobri momci. 

 

 

Komentari