dobar glas se daleko čuje

Evo što je posebno dojmilo slovensku blogericu koja je u našoj Areni bila na rukometnoj utakmici EURA

Objavljeno: 26.01.2018. 08:49

Zadnja izmjena: 26.01.2018. 08:55

Slovenska blogerica Vojka vodi svoj blog Movingaroundonawhellchair (Kretanje posvuda u invalidskim kolicima). Razlog za ovako ozbiljnu temu jest činjenica da je njezin suprug Luka nesretni slučajem ostao invalid u srpnju prošle godine - i prikovan za kolica.

No, mladi par - unatoč ovom ogromnom problemu - pokušava živjeti život punim plućima. Tako su između ostalog odlučili i posjetiti EURO 2018 i to baš u našem gradu, gdje su bodrili svoju reprezentaciju prošloga petka u uzbudljivoj utakmici protiv Danske (koju su Slovenci ipak izgubili).

'Imaju sve za invalide'

Kako Vojka opisuje, Arena Varaždin je potpuno dostupna za invalidska kolica. Imaju nekoliko parkirnih mjesta za osobe s teškoćama, pristup pored stubišta te lift u dvorani. Lako se može ući u restoran i u dvoranu. Čak postoje i rezervirana mjesta za invalidska kolica na 2. katu u kutu - odakle je odličan pogled.

- Sve je bilo vrlo dobro organizirano za invalidska kolica i ovaj put Luka nije bio jedini. Proveli smo krasno vrijeme s Josipom iz Hrvatske a bilo je i drugih Slovenaca koji su ovaj put došli. - završava svoj pohvalni blog Vojka, pisanog na engleskom, tako da ima potencijalno široku publiku. Dobro je znati da smo zapaženi po brizi za ovu ranjivu skupinu - i da su i takvi navijači voljni doći do Varaždina, jer imaju lagani pristup našoj glavnoj sportskoj dvorani.

Komentari