"naoružan" trg

Djeca uživala na izložbi borbenih vozila i naoružanja na Kapucinskom trgu

Objavljeno: 22.09.2016. 13:04

Zadnja izmjena: 22.09.2016. 14:31

Foto: Sonja Ognjenović

Prilikom obilježavanja 25. obljetnice Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije na Kapucinskom trgu organiziran je Taktičko-tehnički zbor Hrvatske vojske i policije, a borbena vozila i oružje bit će tamo do 19 h. U trenutku našeg posjeta, tamo smo zatekli i velik broj djece. 

- Ovo je prilika da se građani upoznaju s najsuvremenijim naoružanjem vojske i policije. Bitno je podsjetiti se Domovinskog rata, svih poginulih i velikog doprinosa našeg kraja u pobjedi. Pozivam sve građane da se pridruže kako bi nas krasilo zajedništvo kakvo smo imali tijekom Domovinskog rata - poručio je Anđelko Stričak koji je dio organizacije.

Između ostalog na Kapucinskom trgu moći će se po prvi puta u Varaždinu razgledati oklopno borbeno vozilo BOV Patria te atraktivno vojno borbeno terensko vozilo MATV. Izložen je i borbeni sustav VULKAN te najnovije vrste pješačkog vojnog naoružanja, policijsko oružje i tehnika i Posebnu znatiželju ljubitelja zrakoplovstva sigurno će izazvati simulator letenja na borbenom zrakoplovu MIG.  

 

Komentari