1. svibnja

Foto - Šest tisuća porcija graha, tamburaši...Ovo vas očekuje na proslavi Praznika rada na Dravi

Okupljanje sudionika na Dravi predviđeno je od 9:30 sati, a proslava kreće u 10 sati kad će Puhački orkestar HŽ Varaždin izvesti budnicu i na samoj Dravi...
Objavljeno: 22.04.2024. 10:44

Zadnja izmjena: 22.04.2024. 10:47

Foto: Arhiva

Idućeg tjedna, točnije u srijedu, 1. svibnja, obilježava se Praznik rada, a tim povodom Grad Varaždin i Turistička zajednica Grada Varaždina organiziraju tradicionalnu proslavu na Dravi, i ove godine u humanitarnom tonu.

Kako je pojasnila upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić, na proslavi Praznika rada će se održati i tombola, gdje će posjetitelji za sudjelovanje uplatiti 2 eura, a prikupljena sredstva od donacija uplatit će se na račun Zaklade. Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković naglasio je kako će program nalikovati prošlogodišnje na kojeg su se odazvali brojni sugrađani.

- Kao i svake godine, krećemo s budnicom i svim ostalim popratnim sadržajima. Ne želimo previše eksperimentirati jer ono što je dobro ne treba mijenjati. Mislim da su svi ljudi iz ovog dijela Hrvatske, kad dođu, uživaju u dobrom društvu i programu koji se izvodi od 9 do 15 sati. Pozivam sve sugrađane da dođu na Dravu, da dođu pješke ili biciklom kako bi se izbjegle gužve.

Tradicionalna budnica na sedam lokacija

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth pojasnila je kako sam program kreće i prije predviđenog okupljanja na Izletištu Drava i to tradicionalnim budnicama.

- I ove godine pripremljen je glazbeno-scenski program, a prije toga, krećemo u 8:30 sati tradicionalnom budnicom za koju je i ove godine zadužen Puhački orkestar KUD-a HŽ-a Varaždin. Na sedam lokacija u gradu će se izvoditi budnica: Trakošćanska, POS, Banfica, Grabanice, Novi POS, Ulica Miroslava Krleže i zgrade kod II. osnovne škole. 

Glazbeno-scenski program, tamburaši, besplatan grah...

Okupljanje sudionika na Dravi predviđeno je od 9:30 sati, a proslava kreće u 10 sati kad će Puhački orkestar HŽ Varaždin izvesti budnicu i na samoj Dravi. Glazbeno-scenski program u nastavku proslave izvodit će 'varaždinske snage' – Centar tradicijske kulture Varaždin, Plesni klub Feel, Glazbena radionica pjevanja 'Mali slavuji' Društva naša djeca te Varaždinske mažoretkinje. Nakon toga slijedi pucanje kuburaša te obraćanje Gradonačelnika, a potom i podijela oko šest tisuća porcija graha. Ostatak dana sve posjetitelje zabavljat će Tamburaški sastav Špancir.

Komentari