varaždinske toplice

Evo u kojoj su fazi radovi na izgradnji novog mosta u Tuhovcu

Objavljeno: 16.03.2022. 18:33

Zadnja izmjena: 16.03.2022. 18:33

Radovi na izgradnji novog mosta na rijeci Bednji u Tuhovcu u punom su jeku, a riječ je o investiciji od 7,5 milijuna kuna, u duljini od otprilike 0,4 kilometara na državnoj cesti DC24 koja spaja Varaždinske Toplice i Ludbreg započeli su u ožujku 2021. godine.

Trenutno je u tijeku izrada temeljnog epoksi sloja kao i same hidroizolacije rasponske ploče mosta. Ugrađen je nosivi sloj asfalta na kolniku prilaznih rampi, a radi se na pješačkim stazama, odvodnji i paralelnim putovima te izmještanju DTK instalacija, dok su radovi na izmještanju plinskih i dijela vodovodnih instalacija već izvedeni.

- Izgradnja mosta na cesti D24 vrijedna je investicija koja će svim našim građanima uskoro omogućiti sigurniji život. Upravo to je i naš cilj, stvarati uvjete za kvalitetniji, sigurniji i ugodniji život svih naših građana zbog čega smo sretni što se na području Grada mnogo toga radi i gradi. Ovaj most je dugoočekivana investicija, a zahvaljujući svim projektima koji se provode ili planiraju na području Grada, Varaždinske Toplice postaju sve privlačnije mjesto za život, ali i turiste - rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.

Radovi na izgradnji mosta Tuhovec trebali bi biti gotovi do kraja travnja, a predstoji izgradnja pješačkih hodnika, ograde i asfaltnih slojeva mosta, završetak kolnika, pješačkih staza i odvodnje, uređenje vodotoka i izrada prometne signalizacije. Ishođenje uporabne dozvole i puštanje u promet očekuje se do kraja lipnja ove godine.

Komentari