maškare

FOTO: Fašničko veselje ni ovu godinu nije zaobišlo Bednju - evo kako je bilo

Objavljeno: 24.02.2020. 18:23

Zadnja izmjena: 24.02.2020. 18:24

Fašničko veselje ni ove godine nije zaobišlo Bednju. Najbolje se to vidjelo u nedjelju, 23. veljače, kada su se u karnevalskoj povorci koja je prodefilirala bednjanskim ulicama, okupile lafre svake „fele“. 

Počelo je s leptirićima iz Bednje, zvončekima iz Cvetlina, članovima Limene glazbe DVD-a Bednje i KUD-a Cvetlinski zvon koji su za tu priliku bili prigodno maskirani, brojnih pojedinačnih maski djece i odraslih, pa sve do raspoloženih umirovljenika iz slovenskog Leskovca i vremešnog „dječjeg vrtića“ kojim su domaći umirovljenici na najveseliji način pokazali da se znaju našaliti i na vlastiti račun.

Nakon što je prohalabučila bednjanskim ulicama, cijela je ta motorizirana narodska maskirana povorka mimohod završila pred vatrogasnim domom, gdje je Fašnjaku priređeno ceremonijalno suđenje.

Karnevalskom veselju pridružio se i načelnik Damir Poljak sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i pojedinim općinskim vijećnicima. Fošnjik ne Bednje priredila je Općina Bednja u suradnji s Turističkom zajednicom Trakošćan - Bednja, Udrugom umirovljenika i DVD-om Bednje te drugim udrugama koje djeluju na općinskom području.

Općina je sve sudionike i okupljene građane počastila krafnama, čajem i kuhanim vinom te bombonima. Zahvaljujući lijepom vremenu, u povorku se uključilo više maškara negoli prethodnih godina, a karneval je pratio i veći broj posjetitelja.

Prethodno je fašničko veselje održano u Vrbnu, gdje su maskiranu povorku organizirali Općina Bednja i njena Turistička zajednica te KUD Josipa Jedvaja. Vrbljanske maškare nakon toga pridružile su se povorci u Bednji.

Komentari