Povodom proslave 15-te godinjice od osnutka Fight Cluba Kovačić u petak i subotu, 13. i 14. rujna u Areni Varaždin održati će se Svjetske igre borilačkih sportova. Ova velika sportska manifestacija u Varaždin dovodi više od 500 boraca iz cijelog svijeta. 

Organizator je svjetska federacija WMAC. U dva dana gledatelji će potpuno besplatno moći vidjeti najbolje svjetske borce u nekoliko borilačkih sportova . Još jedna prilika da se građanima pokažu borilački sportovi koji se također mogu trenirati u FC Kovačić. Na Svjetskim igrama borilačkih sportova Fight Club Kovačić nastupiti će s 10 boraca, među kojih su i aktualni prvaci Europe u K1 Emanuel Šprem i Matej Kos.

 

- Godine 2004. u Varaždinu osnovan je Fight Club Kovačić, borilački klub u kojemu se može vježbati nekoliko borilačkih sportova i vještina, kaže Siniša Kovačić, predsjednik FC Kovačić.- U svojoj petnaest godišnjoj povijesti klub teži tome da približi borilačke sportove „običnom“ čovjeku, odnosno da pokaže da borilački sport nije opasan, da je dobar za sve generacije ljudi, da treningom daje puno benefita, da pozitivno utječe na razvoj djece i mladih.  Želeći borilački sport prikazati  širokim masama klub je bio organizator nekih od najvećih borilačkih priredbi u Varaždinu, podsjetio je Kovačić.

 Prva velika priredba bila je baš u Areni Varaždin 2008. godine gdje je Arena Varaždin prvi puta imala preko 3.500 posjetitelja. Nastupali su borci iz Francuske, Slovenije, Mađarske, meč za profesionalnog prvaka svijeta u Full contactu u 12 rundi, borbe u profesionalnom k1 stilu, kickboxingu i mma u kojem je  nastupio i poznati UFC borac Igor Pokrajac..

U organizaciji kluba 2011. godine u Areni Varaždin održani je boksački spektakl Biggers Better koji je uz izravan prijenos emitirala tv postaja Eurosport. Na toj priredbi je član Fight Cluba Kovačić Jurica Škoranec postao juniorski prvak europe u k1.

Godine 2012. klub je organizirao Svjetsko kickboxing prvenstvo na kojemu je sudjelovalo preko 600 boraca iz cijeloga svijeta. Kasnije je klub organizirao i tri svjetska prvenstva u savate boksu, Balkansko prvenstvo, tri svjetska kupa u savate boksu, nekoliko državnih prvenstava u kickboxingu i savate boksu, nekoliko profesionalnih priredbi gdje su gledatelji mogli vidjeti mečeve za europske i svjetske profesionalne prvake, razne borilačke seminare ….

Nakon 15 godina u rezultatskom dijelu klub se može pohvaliti s prvakom Europe u full contactu, kickboxingu, k1 , sve amateri. Profi prvakom Europe u full contactu i kickboxingu,  te prvacima  svijeta u kick lightu, light contactu, savate assautu, savate combatu, k1, te profesionalnim prvacima svijeta u kickboxingu, k1, muay thai-u. U klubu se trenutno nalazi 6 svjetskih prvaka u 6 različitih borilačkih disciplina.

U posljednjih nekoliko godina posebna pažnja posvećuje se radu sa mladima, otvorena je grupa djeca od 3 do 7 godina gdje se djeca pripremaju za kasnije bavljenje sportom.  Da se dobro radi u klubu pokazatelj je i kadetska ekipa Fight Cluba Kovačić koja je tri godine za redom proglašena za najbolji klub prvenstvu Hrvatske. Klub ima šest školovanih trenera koji svi imaju borilačko iskustvo, također u klubu rade psihoterapeut i doktor fizijatar.

 

Ključne riječi: FC Kovačić, kickboxing, sport,

Komentari

11.09.2019. 09:05h Zadnja izmjena: 11.09.2019. 09:26