Već punih pet godina Festival varaždinskih dvorišta simbolički označava početak ljeta, a njime i bogati kulturno-turistički program prepun događanja koja su Varaždinu i priskrbila naziv „grad festivala“.

Ovogodišnji je festival najveći, najbogatiji i najzanimljiviji do sada. Okupilo se čak 14 dvorišta u povijesnoj jezgri Varaždina, program se proteže i na nedjelju, a prvi put će dio službenog programa festivala biti i kazališna premijera. HNK u Varaždinu će, naime, u sklopu Festivala varaždinskih dvorišta, u atriju Starog grada, možda i najpoznatijem varaždinskom “dvorištu”, premijerno izvesti raskošnu produkciju ambijentalnog kazališta, predstavu “Horor diptih” nastalu po pričama E. A. Poea.

Ove subote i nedjelje atrij palače Varaždinske županije je poprište zanimljivog događaja pod nazivom Vrijeme za vintage.Manifestacija je to koja vrijeme na kratko vraća u popularne 50-te godine kada su, osim specifičnog modnog izričaja, biciklističkim svijetom vladale čelične ljepotice, svima poznatije kao „specijalke“. Tko je sve bio u gradu, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

Komentari

06.07.2019. 12:07h Zadnja izmjena: 06.07.2019. 12:07

Foto: Viktor Hranić