KLIKER FESTIVAL

Foto - Festival pokreta i plesa s kojim rasteš ponovno u Varaždinu

Objavljeno: 01.10.2021. 18:35

Zadnja izmjena: 01.10.2021. 18:42

U Gradskoj vijećnici Varaždin održana je konferencija za novinare povodom najave Kliker festivala – festivala s kojim djeca rastu, ali i plešu, uče, sanjaju, stvaraju i otkrivaju uzbudljivo neobičan svijet plesa, kazališta i pokreta.

 Naime, od 4. do 10. listopada varaždinske pozornice, trgovi i ulice po šesti put ugošćuju Kliker festival i predstave, izvedbe te radionice domaćih umjetnica i umjetnika, ali i programe iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Poljske. Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što će se u Varaždinu održati festival namijenjen djeci od najranije dobi do starijih dobnih skupina.

- Veseli me što se u Varaždinu kontinuirano nešto događa i što imamo raznovrsne manifestacije u kojima svi naši sugrađani mogu sudjelovati u nečem što ih zanima, pa tako i najmlađi. Ovakav jedinstveni međunarodni festival plesne, scenske, glazbene i vizualne umjetnosti rijetko se gdje održava, u Hrvatskoj, ali i u široj regiji. Izuzetno mi je drago što ćemo imati u Varaždinu tijekom sedam dana vrlo zanimljivih sadržaja za mlađe uzraste, od radionica, predstava, koncerata. U dosadašnjih pet izdanja festival je već ugostio preko 300 umjetnika iz Hrvatske i raznih dijelova svijeta. No, još je bitno istaknuti što smo na ovaj način i educirali na tisuće djece, od najmlađih uzrasta do tinejdžera. Pozivam Varaždinke i Varaždinke da dođu, povedu svoju djecu i uživaju u Kliker festivalu, rekao je gradonačelnik Bosilj.

- Kliker festival zaista jest izuzetno događanje jer se bavi produkcijom za djecu i mladu publiku, što znači da radimo s mladom publikom, ali i za njih, te smo po tim programima jedini u Hrvatskoj i šire. Izuzetno nam je drago što je Grad Varaždin to prepoznao, što je Kliker postao jedan od brendova grada i što zajedno s malim i malo većim Varaždincima i Varaždinkama rastemo. Zahvalni smo i što smo, s obzirom na okolnosti, uspjeli organizirati program te da je već sada većina predstava rasprodana do zadnjeg mjesta koje nam uvjeti i mjere predostrožnosti zbog pandemije dozvoljavaju, dodala je umjetnička voditeljica festivala Sanja Tropp Frühwald.

Komentari