predavanja i radionice

FOTO: Festival znanosti 2019. na FOI-ju okupio gotovo 500 djece i mladih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.04.2019. 12:37

Zadnja izmjena: 15.04.2019. 12:45

Fakultet organizacije i informatike Varaždin uključio se u program Festivala znanosti koji je za tu prigodu organizirao šest zanimljivih znanstvenih i istraživačkih predavanja i radionica te Dan otvorenih vrata kao središnje događanje.

Fakultet organizacije i informatike u ovom je tjednu tako posjetilo 500- tinjak djece i mladih iz cijele Hrvatske, koji su imali jedinstvenu priliku steći nova znanja i iskustva iz nekoliko područja znanosti, ali isto tako i upoznati se s načinom rada na FOI-ju, studijskim programima i izvannastavnim aktivnostima.

Na FOI-u su tako boravila djeca predškolske dobi - polaznici Dječjeg vrtića Varaždin- objekta Gortanova (skupina „Dupini“) ,učenici prvih razreda V. osnovne škole Varaždin, učenici Elektrostrojarske škole, Privatne gimnazije Žiger te učenici  nižih razreda I. Osnovne škole Varaždin i II. Osnovne škole Varaždin

Središnje događanje je bio Dan otvorenih vrata, koji je okupio oko 230 učenika iz cijele Hrvatske. Događaj je prvenstveno bio namijenjen maturantima, koji su saznali sve informacije o upisima na FOI te benefitima studiranja na FOI-ju, poput mogućnosti studiranja uz praksu i razvoj karijere tijekom studija, odlaska na međunarodnu razmjenu učenika te uključivanje u rad brojnih studentskih udruga. Učenici su u pratnji svojih profesora obišli fakultetske laboratorije, centre i knjižnicu FOI-ja, a posebno su uživali u testiranju novih gadgeta na tzv. Gadget showu. Na posljetku su obišli i Studentski centar Varaždin, odnosno novoizgrađeni varaždinski studentski dom i restoran.

 

Komentari