etno turizam u vinici

FOTO Pogledajte kako je bilo i tko je sve bio na otvaranju Viničke tradicijske kuće

Objavljeno: 30.10.2017. 18:32

Zadnja izmjena: 30.10.2017. 19:31

U subotu je otvorena Vinička tradicijska kuća nakon čega je uslijedio Etnofolk Etnotour festival 'Vinička jesen,' također u sklopu projekta DETOX  koji se odvija kao dio programa Interreg Slovenija-Hrvatska, a financira se iz Europske unije. Manifestaciji su nazočili i Štroman, Runac, Kostanjevac te ostali.

'Vinička jesen' održana je u zgradi Općine Vinica koja je i ovog puta bila gotovo premala da primi sve posjetitelje koji su željeli pogledati plesove i pjesme ovogodišnjih sudionika. U holu zgrade bila je postavljena i 'Vinička razglednica' koju su oslikale tete iz Dječjeg vrtića 'Sreća', koja je predstavljala viničku nošnju u kojoj su se zainteresirani mogli slikati, a članice veziljske sekcije KUD-a Vinica izložile su ručne radove koje su izradile njihove vrijedne ruke.

Manifestaciju je otvorio načelnik Općine Marijan Kostanjevac, koji je pozdravivši sve prisutne, zahvalio gostima, članovima KUD-ova na sudioništvu, a posebno domaćinu, članovima KUD-a Vinica, koji ovakvim događajima njeguju običaje i čuvaju kulturu i tradiciju našeg kraja.

- Ovo sve naše nematerijalno kulturno bogatstvo i raznolikosti koje imamo svi mi moramo čuvati kao zjenicu oka - istaknuo je načelnik.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što na smotri sudjeluju i mladi folkloraši OŠ Vinica što daje nadu da se kultura i tradicija neće zaboraviti te je na tome zahvalio učiteljici Snježani Gašparić, voditeljici folklora OŠ Vinica.

Po završetku festivala, gosti partneri iz Slovenije i članovi KUD-ova nastavili su druženje uz večeru, pjesmu i ples u Vatrogasnom domu u Gornjem Vratnu.

Komentari