Izložba u ESŠ Varaždin

Filatelisti javnosti pokazali što 'skrivaju' njihove zbirke o pismu i kaligrafiji

Objavljeno: 28.02.2016. 13:30

Foto: Dijana Smuđ

U knjižnici Elektrostrojarske škole Varaždin otvorena je izložba „Povijest pisma i kaligrafije zabilježena filatelijom“.  Njen autor je Marko Črepinko, ludbreški notar i kaligraf, član Varaždinskog kluba kolekcionara...

Svoju je kolekciju poštanskih maraka s motivima pisama i kaligrafske zapise izložio učenicima sa svrhom da se kolekcionarstvo približi mlađim generacijama.  

Iako je Elektrostrojarska škola poznata kao škola za nove tehnologije, odaziv učenika na ovu kulturnu manifestaciju bio je velik. Na otvaranju izložbe okupili su se učenici Elektrostrojarske, Gospodarske i Medicinske škole.

Otvaranju su nazočili gosti iz Filatelističkog kluba „Marija Hunjak“ iz Čakovca, istaknuti filatelisti Jelenečki i Pavleković, predstavnica Hrvatske pošte i članovi Varaždinskog kluba kolekcionara.

Za tu prigodu učenici Elektrostrojarske škole, članovi filatelističke udruge „Filos“, pripremili su i vlastite izloške „Poštanske marke – književni vremeplov“. Uz izložbu izdana je prigodna karta.

Cjelokupna manifestacija organizirana je u suradnji udruge „Filos“ pod vodstvom prof. Dijane Bačak - Smuđ, autora izložaka g. Marka Črepinka i Centra izvrsnosti za hrvatski jezik pod vodstvom prof. Valentine Šinjori.

Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 10. ožujka.

 

Komentari