mladi umjetnik

Filip Bistrović završio oslikavanje trafostanice u Cestici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.08.2022. 11:12

Zadnja izmjena: 14.08.2022. 11:12

Na inicijativu predsjednice Mjesnog odbora Cestica Ane Kutnjak, a u suradnji s Udrugom mladih HiperAktivni iz Cestice, u ožujku je započet projekt oslikavanja trafostanice u središtu Cestice, na križanju Varaždinske i Dravske ulice.

Oslikavanje je odrađeno od strane mladog umjetnika Filipa Bistrovića iz Gornjeg Vratna, koji je na pripremu skice i realizaciju projekta oslikavanja utrošio ukupno sto sati rada kroz nekoliko mjeseci.

Trafostanica je oslikana tehnikom betonskih boja, pri čemu je ideja bila prikazati najznačajnije znamenitosti s područja općine Cestica. Uz motive Crkve Uzvišenja Svetog Križa, općinskog grba, brežnih dijelova općine, vinorodnog područja i rijeke Drave, a na istočnoj stran ispisan je i dio teksta  domaće pjesnikinje Evice Lazar iz pjesme "F cestičkum kraju":

"...F cestičkum kraju  

mam svoju dumaju!

I saki naj zna:

Da tu duma sam ja!..."

Predsjednica Mjesnog odbora Cestica Ana Kutnjak zahvalila je autoru te Udruzi mladih i Općini na podršci. - Budući da stalno radimo na razvoju vizure naše općine, vjerujem da ovakav projekt u središtu Cestice razveseljava naše sumještane, ali i prolaznike kojih je mnogo u vrijeme turističke sezone. Obilje boja te nekoliko ključnih znamenitosti, motivi su oslikavanja kojima je Filip zasigurno "oživio" trafostanicu – rekla je Ana Kutnjak te zahvalila Mjesnom odboru Cestica, Udruzi mladih HiperAktivni i načelniku Mirku Korotaju koji su zajednički prepoznali vrijednost projekta kojim je uljepšano središte Općine

Komentari