poslastica za sve navijače

Finale Europskog nogometnog prvenstva U-17 i Hrvatskog nogometnog kupa odigrat će se u Varaždinu

Objavljeno: 01.02.2017. 15:47

Zadnja izmjena: 01.02.2017. 15:47

Foto: Arhiva

Ovog svibnja Varaždin će biti domaćin triju značajnih nogometnih utakmica, naime, na stadionu Varteksa će biti odigrano finale, a najvjerojatnije i jedno četvrt-finale Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti, EURO U-17, te finale ovogodišnjeg Hrvatskog nogometnog kupa.

U razdoblju od 3. do 19. svibnja, Europsko nogometno prvenstvo će u  Hrvatskoj ugostiti 16 najboljih reprezentacija koje će na osam hrvatskih stadiona u tih 17 dana odigrati ukupno 32 utakmice.

Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu, i to 19. svibnja u večernjim satima. Organizatori predlažu da se kao svojevrsna priprema u Varaždinu odigra i jedna četvrt-finalna utakmica.

Finale, kao i ostalih 14 utakmica uživo će prenositi EUROSPORT koji ima 236 milijuna gledatelja u 94 zemlje svijeta što govori o velikoj važnosti tog natjecanja i prilici za promociju Varaždina i Hrvatske. Planirani proračun cijelog natjecanje je 2,7 milijuna Eura.

Nakon završetka EURA U-17 Varaždin će već 31. svibnja biti domaćin finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, kada se očekuje dolazak nekoliko tisuća navijača.

Prilikom sastanka održanog u utorak u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Goran Habuš je najavio skoro potpisivanje ugovora kojim bi Grad Varaždin preuzeo obveze organizacije, te u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskim nogometnim savezom učinio sve kako bi Varaždin i Hrvatska bili uzorni domaćini. 

 

 

 

Komentari