Unatoč ranom vodstvu "krojača", Dinamu pobjeda i u uzvratu

Objavljeno: 25.05.2011. 22:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nogometaši Dinama očekivano su osvajači hrvatskog kupa, a i u uzvratu su na kraju ostvarili pobjedu, iako su "krojači" poveli, i vodili 60-ak minuta susreta...

Vrlo rano „krojači“ su došli u vodstvo, nakon što je prekršajem zaustavljen Dominik Glavina u 6. minuti.

Pokušao ja Šafarić prvi puta, ali je sudac prekinuo zbog naguravanja u kaznenom prostoru. U drugom pokušaju uslijedio je izravan udarac, a od igrača ispred sebe, Kelava ne vidi dobro loptu, koja se na radost varaždinskih navijača, „zakoprcala“ u mreži.

Ponadali su se optimisti da bi se moglo dogoditi čudo, a što je moglo radovati, varaždinski nogometaši djelovali su rasterećeno, rastrčano, kao iz boljih utakmica ove sezone.

Igrali su „krojači“ puno bolje nego u prvom susretu, iako trener Toplak u odnosu na prvi susret nije mogao računati na neke od najiskusnjih, Vugrinca, Golubara i Šimeka. Tako je na travnjak istrčao kapetan Šafarić, a svi ostali bili su iz kategorije U21.

Utakmica je bila otvorena na obje strane, Dinamo je bio nešto dominantniji u polju, ali su se Varaždinci odlično otvarali. U nekoliko navrata kratkim su pasevima odlično izigrali obranu Dinama.

Najbolje prigode Dinamo je imao preko Kovačića, čiji odličan udarac izvana Krklec odbija u gredu pa u korner u 23. minuti, a predkraj prvog dijela Ademi je pucao dobro, ali i njegov udarac odsjeda u okviru gola.

Na odmor se otišlo minimalnom prednošću Varaždinaca, a odmah u prvoj minuti drugog dijela, odlična prigoda za Varaždince. Nažalost po domaće navijače, Aganović je zakomplicirao odličnu situaciju. A onda i sporna situacija. Prošao je Glavina po lijevoj strani, pomoćni sudac diže zastavicu, a u nastavku akcije Kelava ruši mladog Varaždinca.

A onda repriza prvog susreta, pogreška Krkleca na golu za izjednačenje. Slobodni udarac bio je na 30-ak metara. Loptu je namjestio Ibanez, opalio snažno, a ona je završila u golu Varteksova vratara. Bio je to dobar udarac, ali dojma smo da je ipak Krklec ponovno mogao bolje reagirati.

Odlična akcija „krojača“ u 66. minuti Golubar odlično prolazi po desnoj strani, pronalazi Filipa Škvorca u sredini, a mladi napadač varaždinskog prvoligaša puca, ali Kelava brani njegov udarac.

No nakon odlične akcije Varaždinaca, uzvratili su „modri“, ponovno iz situacije koja nije „mirišala na pogodak“.

Lopta je dugo „plesala“ po kaznenom prostoru Varaždinaca, obrana „krojača“ je neodlučna, a na kraju rezantnim udarcem sve rješava kapetan Badelj za 1:2.

Ubrzo i 1:3, kada je Beqiraj na pravom mjestu, nakon ubačaja slijeva za konačni rezultat susreta.

Pehar je na krajui otišao u ruke igrača Dinama, a predao ga je izaslanik predsjednika Republike.

Varaždinci mogu biti zadovoljniji uzvratom nego prvom utakmicom, no pokazali su tek djelić onoga što mogu. Razlog je mnogo, ali o tome u danima što slijede. Varaždinski prvoligaš izborio je Europu, a sedmi pokušaj da stignu i do trofeja, ostao je tek pokušaj. Pitanje je kada će biti sljedeća prigoda.

Izjave trenera:

Samir Toplak, trener Varaždina:
- Dobro smo otvorili susret, igrali dobro u prvom poluvremenu. Čak i u drugom kod 1:1 imali zicera, no kasnije nas je taj primljeni pogodak presjekao. Ponosan sam na svoje dečke, danas nam je opet prosjek na terenu bio 21 godinu, ulazak u Europu je daleko iznad naših planova.

Marijo Tot, trener Dinama:
- Zadovoljan sam odigranom utakmicom, a mislim da su i gledatelji mogli uživati, jer je bila otvorena utakmica, s puno prigoda na obje strane. Iako smo imali visok rezultat, željeli smo se nadigravati i pobijediti. Na kraju smo u tome uspjeli. Želim istaknuti da momčad Varaždina ima lijepu i svijetlu budućnost.



Mamić platio „cugu“ Purgeru

Poznati varaždinski „provokator“, nadimkom Purger. Bio je aktivan i na ovoj utakmici. Negdje oko 50. Minute počeo je svoj „show“ na tribini Zapad sredina. Meta ovog puta nije bio predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat, već čelnik Dinama Zdravko Mamić. Nakon par dobacivanja, uz poziv „Mamiću plati cugu“, Mamić je mahnuo i Purgera udijelio sa najmanje 200 kuna, što smo vidjeli na vlastite oči. Neki nagađaju da je bilo i više u buntu 200-tki, da je iznos bliže tisuću ukupno. Purger je uzvratio zagrljajem i poljupcom.


Transparent WS-a na Istoku

Iako su bojkotirali finale kupa, gledajući utakmicu u Caffe Baru Palada, dio najžešćih navijača Varteksa, White Stonesa, došao je na istočnu tribinu, ali samo kako bi postavio transparent. Na njemu je pisalo „Najteža godina našeg života, nekada ponos, sada sramota i kad te gaze sve više i više, ekipa W.S. za tebe diše.“


Varaždin – Dinamo 1:3 (1:0)

Varaždin, gradski stadion. Gledatelja: 3.500. Suci: Vučkov (Rijeka), Volf (Rijeka), Šimčić (Koprivnica).

Varaždin (4-2-3-1) – Krklec (od 73. Mrmić) – Šimek, Punčec, D. Škvorc, Kvesić – Brlečić, Šafarić (od 76. Hojski) – Glavica (od 61. Golubar), Glavina, Aganović – F. Škvorc. Trener: Samir Toplak.

Dinamo (4-2-3-1) – Kelava – Vrsaljko (od 73. Mesarić), Tonel, Ademi , Ibanez – Chago, Badelj – Tomečak, Sammir, Kovačić (od 82. Brezovec) – Rukavina (od 57. Beqiraj). Trener: Marijo Tot.



Komentari