Flora Centrum Mundi: U petak započinje 18. Međunarodna izložba i sajam cvijeća

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.05.2014. 09:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U petak započinje poznata ludbreška manifestacija – Flora Centrum Mundi.

Rapsodija boja i mirisa tradicionalno se odvija prvog svibanjskog vikenda. Središnji ludbreški trg tijekom tog vikenda "zauzimaju" uzgajivači cvijeća, prvenstveno ludbreškog kraja, koji je i poznat kao cvjećarski kraj, no i brojni drugi.

Ove godine međunarodna izložba i sajam cvijeća – Flora Centrum Mundi slave svoju punoljetnost. Sajam će na Trgu sv. Trojstva biti otvoren već u petak 2. svibnja u 17 sati i trajat će sve do večernjih sati u nedjelju 4. svibnja. Tijekom trajanja sajma održat će se i bogat kulturno-umjetnički program. Posjetitelji će na štandovima moći razgledati balkonsko i ukrasno cvijeće, začinsko i ljekovito bilje, sobno cvijeće, crnogoricu, sadnice, lončanice, trajnice, bonsai, kaktuse i sukulente. Bit će tu i vrtnog namještaja, rasvjetnih tijela, fontana, žardinjera, a predstavit će se i umjetnički obrti.

U sklopu 18. Međunarodne izložbe i sajma cvijeća, kod Župne crkve Presvetog Trojstva (prostor cinktora) održat će se izložba orhideja. Organizator manifestacije je Udruga cvjećara ludbreške regije.

Otvorenju Međunarodne izložbe i sajma cvijeća prisustvovat će zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišića, a goste će dočekati gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika Vera Jadanić, predsjednica gradskog vijeća Božica Makar te predsjednik Udruge cvjećara ludbreške regije Saša Jerković.

Komentari