FOI bogatim programom obilježio 50 godina postojanja

Objavljeno: 21.12.2012. 09:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Foi.unizg.hr

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu je u tjednu od 17.- 19. prosinca 2012. godine kroz nekoliko prigodnih događanja obilježio 50. obljetnicu postojanja.

Obilježavanje obljetnice Fakulteta započelo je 17. prosinca 2012. održavanjem okruglog stola pod nazivom „Visoko obrazovanje i znanost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića u utorak 18. prosinca 2012. godine obilježeno je 50 godina djelovanja Fakulteta.

Svečana sjednica Fakulteta organizacije i informatike, s prigodnim umjetničkim programom i domjenkom održana je na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Svečanoj sjednici prisustvovali su mnogi ugledni gosti iz javnog i privatnog života, kako iz političkog života grada, županije i šire, tako i gospodarstvenici, te dekani i prodekani sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i ostalih visokih i viših škola, ravnatelji srednjih škola i ostali.

Nakon obraćanja uzvanika i uvodnog izlaganja dekana Fakulteta dodijeljene su pohvale studentima, priznanja nastavnicima, suradnicima i nenastavnom osoblju, te povelje i priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i poduzećima.

Ove godine Povelja „Prijatelj Fakulteta organizacije i informatike“ dodijeljena je dr. Karen Anderson s Mid Sweden sveučilišta u Švedskoj, s kojim FOI ima vrlo uspješnu i dugogodišnju suradnju na projektnim aktivnostima i razmjeni studenata.

Svi gosti zaželjeli su FOI-u uspješan nastavak djelovanja u nastavnom i znanstvenom području, kao i što bolju prepoznatljivost u Hrvatskoj, ali i na prostoru regije i ostatka Europe.

U srijedu, 19. prosinca na FOI-u je predstavljena Monografija „50 godina Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu“, uz održavanje prigodne izložbe knjiga i fotografija pod nazivom „Pola stoljeća FOI-a".

Monografiju je predstavila prof.dr.sc. Diana Šimić, glavna i izvršna urednica i prodekanica za znanstveno-istraživački rad na FOI-u, koja je istaknula kako je Monografija osvrt na 50 godina povijesti Fakulteta, ali osobito na posljednjih desetak godina, od izdavanja prošle Monografije.

Za kraj su u večernjim satima u caffe baru „Info“ u podrumu Fakulteta studenti i nastavnici imati priliku za neformalno druženje na studentskom partiju u stilu 60-ih, koji su organizirali FOI i Studentski zbor FOI-a.

Komentari