Studenti i nastavnici Fakulteta organizacije i informatike proveli su 10-ak dana u SAD-u, a FOI i Sveučilište u Zagrebu pružaju novu priliku za studente kako bi otputovali "preko bare".

Jedino što moraju učiniti studenti FOI-ja kako bi otišli u Ameriku je sljedeće; prijaviti se na Simpozij studenata, priložiti CV, napisati najbolje motivacijsko pismo i zablistati na intervjuu.

Inače, jedan od velikih događaja bilo je potpisivanje bilateralnog sporazuma između Sveučilišta DePaula i Sveučilišta u Zagrebu, a sve je počelo slučajnim susretom na COE konferenciji u San Antoniu 2009. godine kada je tadašnja prorektorica Sveučilišta Centralna Florida nakon prezentacije o hrvatskoj i FOI-ju, spomenula kako je bila u Hrvatskoj i kako bi voljela da studenti iz Orlanda vide ljepote naše zemlje. 

Osnovni ciljevi Simpozija su poticanje međunarodne suradnje Sveučilišta, upoznavanje studenata s drugim kulturama, razmjena iskustava u školovanju te poticanje i popularizacija istraživačkog rada među studentima, a ovogodišnji studenti poručuju da možete očekivati super poznanstva, prilike i iskustvo.

 

Ključne riječi: Amerika, FOI, foi, putovanje,

Komentari

25.09.2018. 13:54h Zadnja izmjena: 03.10.2018. 14:27

Foto: Arhiva