upisi 2022./2023.

FOI: Za ovaj stručni studij interes je ove godine bio gotovo 12 puta veći od kvote

Objavljeno: 25.07.2022. 11:37

Zadnja izmjena: 25.07.2022. 11:37

Foto: Arhiva

Varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu ove godine je zabilježio najveći interes za upis preddiplomskih studijskih programa u nekoliko posljednjih godina.

Naime, za informatički sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi interes je bio gotovo tri puta veći od kvote, za stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja interes je ove godine na ljetnom roku bio gotovo 12 puta veći od kvote. Kako navode, uspjeh je tim veći što Hrvatska ima negativne demografske trendove, sve je manje potencijalnih studenata i dosta fakulteta i studija se bori s nepopunjavanjem kvota.

- Studenti prepoznaju kvalitetu naših studijskih programa, interdisciplinarnost i spoj informatičkih i ekonomskih znanja te poslovnih vještina, kao i intenzivnu suradnju s više od 400 partnera, prvenstveno IT partnerskih tvrtki u kojima naši studenti imaju stručnu praksu već od 3. godine preddiplomskog studija. FOI uvodi poslodavce u nastavni proces kroz model work based learninga, stoga upravo u suradnji s njima kontinuirano modernizira studije i uvodi u nastavni plan nova interdisciplinarna područja. Potražnja za FOI-jevcima je izuzetno velika, oni su izuzetno kompetitivni kadar i većina svoje prvo zaposlenje pronalazi već na studiju - navode iz FOI-ja.

'985 kandidata za 80 mjesta'

Konkretno, preddiplomski stručni studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, na upisnu kvotu od 80 studenata u Varaždinu, na ljeto je htjelo upisati 958 kandidata. Broj prijavljenih kandidata za preddiplomski sveučilišni studij Informacijski i poslovni sustavi je ove godine bio trostruko veći od kvote, odnosno 730 kandidata na 285 mjesta. Na ekonomski sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva FOI upisuje 120 redovnih studenata, a na svojoj listi preferencija označilo ga je više od 400 kandidata.

Aplikacija FOI UPISI

Upisi su na ljetnom roku započeli u utorak, 19. srpnja i završili su u petak, 22. srpnja. Odvijali su se isključivo online putem aplikacije FOI UPISI (upisi.foi.hr) koju su na FOI-ju razvili vlastitom ekspertizom unutar Centra za razvoj programskih proizvoda. Uz to, kandidatima je olakšan i proces plaćanja putem aplikacije FOI PAY (pay.foi.hr) koja budućim studentima omogućava brzo i jednostavno plaćanje troškova studija. FOI je tijekom upisa osigurao i online podršku putem videokonferencijskog sustava BBB kojeg koristi i u nastavi, a pružali su ju svakog dana studenti viših godina studija.

Broj slobodnih mjesta za upis na jesenskom roku bit će poznat svim kandidatima u sustavu "Postani student", a od jeseni će na FOI-ju u sva četiri grada u kojima se izvodi nastava (Varaždin, Sisak, Zabok i Križevci) studirati oko 600 brucoša.

Komentari