"Zbog seksualnog opredjeljenja ostao sam bez napredovanja"

Objavljeno: 05.03.2011. 09:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Dekan Tihomir Hunjak tvrdi da je povrijeđen jer je Krešić izašao u javnost i time izrazio nepovjerenje prema fakultetu i njemu

– Još radim na Fakultetu organizacije i informatike kao viši asistent, no kolege me izbjegavaju i ne druže se više sa mnom, a smatram da je za to kriva upravu fakulteta. Osjećam velik pritisak u grudima, stres i nesanicu pa sam morao potražiti i liječničku pomoć – rekao je u sudnici Dario Krešić, viši asistent na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike koji je saslušan povodom svoje tužbe protiv Fakulteta zbog diskriminacije u napredovanju a što je uzrokovano, smatra Krešić, njegovim seksualnim opredjeljenjem.

Dvojica kolega su ga pred drugima u kantini i na hodniku ismijavali i dobacivali primjedbe zbog njegova seksualnog opredjeljenja pa se obratio dekanu Tihomiru Hunjaku.

– Otišao sam dekanu i požalio se zbog ponašanja kolega, a on je tada rekao da to nije u redu od kolega koji su mi se za nekoliko dana i pismeno ispričali. Otad me se koči u napredovanju koje mi je obećano još prije tri godine nakon što doktoriram, a dekan Hunjak i sam mi je zaprijetio da nisam smio s time izlaziti u javnost jer da je on moćan i zatreba li, sudit ćemo se i 2 – 3 godine – kazao je Dario Krešić.

Saslušan je i dekan Hunjak, koji je istaknuo da je na fakultetu već 35 godina, a u posljednjih je 10 na čelu te ustanove, te da nikada ne viče, ali je povrijeđen jer im je kolega Krešić, izišavši s tim u javnost, izrazio nepovjerenje. Tako je čak i na sjednicu etičkog povjerenstva doveo svoje pravne zastupnike.

Agencija VLM

Komentari