Općina Petrijanec

Fond za zaštitu okoliša odobrio Općini Petrijanec projekt vrijedan 37,6 tisuća eura

Objavljeno: 10.08.2023. 17:25

Zadnja izmjena: 10.08.2023. 17:30

Foto: Arhiva

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je Općini Petrijanec projekt za provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom, vrijedan 37,6 tisuća eura, priopćili su danas iz te općine.

Općina Petrijanec potpisala je ugovor o neposrednom sudjelovanju Fonda u sufinanciranju provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti o 
gospodarenju otpadom u okviru kružnog gospodarstva, koji predviđa provođenje edukativno informativnih aktivnosti i to preko dizajna tiska i distribucije letaka, brošura, plakata, organizacije edukativnih radionica za građane i djecu u školama, slikovnice za djecu, izrade i dizajna aplikacije, elektronskig oglasa te objava oglasa u tiskanim medijima.

- Provedbom izobrazno–informativnih aktivnosti na području općine Petrijanec s ovim projektom doprinijet će se povećanju svijesti javnosti o važnosti i načinu održivog gospodarenja otpada s ciljem povećanja stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada, većem recikliranju kao i manjom količinom otpada koji se odlaže na odlagalište - ističu iz Općine. 

 Fond će projekt sufinancirati iznosom od 15 tisuća eura, što iznosi 39,91 posto opravdanih troškova, a projekt će se provoditi početkom 2024. godine.

Komentari