Briga o okolišu

Fond za zaštitu okoliša sufinancira nabavku koševa za reciklažu u općini Petrijanec

Objavljeno: 03.08.2023. 19:54

Zadnja izmjena: 03.08.2023. 19:56

Općina Petrijanec dobila je od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sredstva kojima će se sufinancirati nabavka koševa za reciklažu za javne površine, kontejnera za staru odjeću te za baterije i akumulatore na području te općine.
 
Općina Petrijanec, naime, prijavila se na javni poziv za sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Kako je danas priopćeno iz te općine, Fond im je dodjelio sredstva u iznosu od 29.113,75 eura. Fond sudjeluje u sredstvima pomoći najviše u iznosu od 11.645,50 eura, što iznosi 40 posto opravdanih troškova projekta, stoji u priopćenju.

Kroz taj projekt bit će nabavljeno 17 komada koševa za reciklažu za javne površine (staklo, papir, plastika) zapremnine od 75 litara, 3 kontejnera za staru odjeću od 1100 litara, te 1 kontejner za baterije i akumulatore od 1100 litara.

- Općina Petrijanec značajna sredstva ulaže u zaštitu okoliša i provedbu projekata koji će poboljšati prije svega razvrstavanje otpada na području Općine, ali i našim domaćinstvima te mještanima omogućiti što više opcija za pravilno zbrinjavanje i sortiranje otpada na javnim mjestima a da pri tome sami ne snose troškove takvog zbrinjavanja otpada, kao što smo npr. napravili sa zbrinjavanjem tekstila i obuće u smeđe spremnike na javnim mjestima i sa zbrinjavanjem problematičnog otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta – rekao je načelnik općine Željko Posavec.

 Dodao je da se na području općine vidi se pomak u zbrinjavanju otpada, što pokazuje i postotak razvrstavanja otpada tj. službeni podaci Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a taj je postotak svake godine sve veći. 

 - Prošle smo godine iz ovog natječaja nabavili kompostere koje smo podijelili mještanima, 13 kanti za javna mjesta, 10 spremnika za zbrinjavanje tekstila, a u školama su se postaviti spremnici za sortiranje otpada u obliku životinja. Ove godine nastavljamo ono što smo započeli prošle godine, sve u cilju zaštite okoliša- poručio je Posavec, zahvalivši Fondu na maksimalnom sufinanciranju ovog projekta.

Komentari