Razvoj pametnih usluga

Općini Petrijanec odobrena sredstva za sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga

Objavljeno: 28.07.2023. 18:49

Zadnja izmjena: 28.07.2023. 21:42

Općina Petrijanec izvijestila je danas da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio odluke o sufinanciranju tri projekta za razvoj pametnih i održivih rješenja i usluga u ukupnom iznosu od 25 tisuća eura.

Fond sudjeluje sredstvima pomoći najviše u iznosu od 10 tisuća eura, što iznosi 40% opravdanih troškova ukupne procijenjene vrijednosti projekta. Njime je, između ostalog, planirano uvođenje i korištenje IT sustava „HRcity“, kojim će kako pojašnjavaju iz Općine, sve informacije koje su važne za svakodnevni život stanovnika pojedine općine biti na jednom mjestu, od onih koje se odnose na lokalnu samoupravu, javne/općinske službe pa sve do informacija koje su bitne i zanimljive studentima i umirovljenicima, gospodarstvenicima, poljoprivrednicima, udrugama, roditeljima… Aplikacija o dolasku nove obavijesti korisnika alarmira zvučno, vibriranjem i pojavom ikone aplikacije na ekranu mobilnog uređaja, a trebala bi biti u funkciji kroz mjesec dana. 

- Ova besplatna aplikacija će služiti i za prijavu i evidenciju komunalnih problema poput nepropisno odloženog otpada ili oštećenja i kvarova na javnim površinama, a kroz suradnju s mještanima doprinijet će pravodobnijem rješavanju raznih upita i pritužbi. Zahvaljujem se Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na sufinanciranju ovih dviju važnih projekata za razvoj i digitalizaciju naše općine. Važno je napomenuti da nam je odobren i ove godine projekt Fonda iz natječaja Pametnih općina i gradova - rekao je načelnik Općine Željko Posavec.

Komentari