Redovna godišnja konvencija

Forum seniora lepoglavskog SDP- a iznio planove za 2017. godinu

Objavljeno: 09.02.2017. 14:55

Zadnja izmjena: 09.02.2017. 14:55

Foto: SDP Lepoglava

Josipa Rudec nova je zamjenica predsjednika, odlučeno je na redovnoj godišnjoj konvenciji lepoglavskog Foruma seniora SDP-a. Osim izbora novog vodstva, osvrnuli su se na rad u prošloj te iznijeli planove za 2017. godinu.
- Pred nama je puno posla. Ne samo onog političkog već i onog društvenog. Mi smo taj glas naših starijih građana koji imaju svoje specifične probleme i potrebe koje ćemo nastojati rješavati većim zagovaranjem prema strukturama vlasti. - ističe predsjednik lepoglavskog Foruma seniora Stjepan Špiranec

Na konvenciji je bilo riječi o mjerama aktivne socijalne politike Grada Lepoglave i uključivanju seniora u kreiranje dodatnih mjera za građane treće životne dobi pa tako Hrvoje Kovač, lepoglavski zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava poručuje - "Potrebna su druženja, ona neobavezna, svakodnevna, sportska ili neke druge vrste, kako bi osobe treće životne dobi mogle produžiti svoju aktivnost, ali i razgovarati o svojim problemima te ih zajedno riješiti ili ukazati nama u izvršnom dijelu lokalne vlasti na njih. Na nama je da provodimo aktivnu socijalnu politiku koja je usmjerena na naše starije sugrađane."

Na Konvenciji su sudjelovali i mlađi kolege iz Foruma žena i Foruma mladih koji su starijim kolegama ponudili svaki oblik pomoći te na taj način potvrdili međugeneracijsku solidarnost i osnaživanje svih lepoglavskih Foruma - stoji u propćenju gradske organizacije SDP-a Lepoglava.

Komentari