borba protiv karcinoma dojke

Forumašice SDP-a donirale udruzi Mammae novac prikupljen za Dan narcisa

Objavljeno: 27.03.2017. 09:25

Zadnja izmjena: 27.03.2017. 09:27

Forumašice SDP-a i ove su se godine uključile u borbu protiv karcinoma dojke kupovanjem buketa narcisa na dva mjesta u Lepoglavi gdje je akciju organizirala Udruga Mammae iz Varaždina.

Narcise kao simbol borbe protiv karcinoma dojke dio su velike kampanje senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda. Nacionalnim programom za rano otkrivanje raka dojke smrtnost bi se trebala smanjiti za oko 25 posto u slučaju dobrog odaziva, što znači da bi se na preglede trebalo odazvati najmanje 70 posto pozvanih. Aktivistkinje iz spomenute udruge među kojima je bilo i dosta naših sugrađanki zadovoljne su odazivom u Lepoglavi.

- Možda nije puno, ali zaista je važno odvojiti novac za nešto ovakvo. I mala svota može pomoći, a mi ovo već radimo godinama. Vjerujem da činimo onu potrebnu razliku u društvu sudjelovanjem u ovoj akciji. - kazala je predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar prilikom predaje donacije. Dio sredstava za pomoć akciji prikupljan je od strane Forumašica po lepoglavskim tvrtkama pa je ove godine donacija bila malo izdašnija.

Komentari