održan prijem

Foto - 101 medalja za učenike naših škola na državnim i međunarodnim natjecanjima

Učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije koji su sudjelovali na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i smotrama, u Varaždinsku županiju vratili su se sa 101 osvojenom medaljom...
Objavljeno: 01.07.2024. 13:05

Zadnja izmjena: 01.07.2024. 13:09

Učenici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije koji su sudjelovali na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i smotrama, u Varaždinsku županiju vratili su se sa 101 osvojenom medaljom.

Upravo za njih, te njihove mentore, roditelje, ravnatelje odgojno-obrazovnih ustanova župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu i sport na čelu s pročelnikom Miroslavom Huđekom priredio je prijem u Atriju Županijske palače.

- Kad govorimo o uspjesima naših učenika, važno je naglasiti da su oni ukupno osvojili 101 medalju na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama te nam time pružili 101 razlog da budemo ponosni na njih i njihove uspjehe. Od 33 osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima i smotrama, deset je osvojenih u znanju, 13 u strukovnim zanimanjima, četiri u glazbi, jedno prvo mjesto u natjecanju školsko-sportskih društva te pet prvih mjesta u kategoriji učenika s teškoćama u razvoju. Ujedno, naši učenici na državnim natjecanjima i smotrama osvojili su i 24 druga mjesta, te 18 trećih. Na međunarodnim natjecanjima, od robotike, informatike, matematike, naši učenici vratili su se s ukupno 13 zlatnih, 4 srebrna i 9 brončanih medalja – nabrojao je župan Stričak istaknuvši kako Varaždinska županija 62 posto proračunskih sredstava izdvaja upravo za obrazovanje. 

Komentari