20 ekipa

Foto - 120 mladih sudjelovalo na 25. natjecanju Hrvatskog crvenog križa u Ludbregu

Objavljeno: 11.05.2024. 19:24

Zadnja izmjena: 11.05.2024. 19:24

120 mladih natjecatelja raspoređenih u 20 ekipa u dvije kategorije (osnovne škole) i mladi (srednje škole odmjerili su danas svoje znanje i vještine na 25. natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa održanom u Ludbregu.

Organizatori ovog jubilarnog državnog natjecanja u pružanju prve pomoći te poznavanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta su Hrvatski Crveni križ i Agencija za odgoj i obrazovanje. Otvorenju natjecanja prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Vrlo je važno znati pravilno pružiti prvu pomoć u stvarnim situacijama, a ovakva natjecanja su mjesto gdje se bruse vještine i poboljšavanja znanje iz pružanja prve pomoći, stoga se zahvaljujem ne samo vama, već i vašim profesorima, mentorima, volonterima i organizatorima koji su uključeni u ovu organizaciju i potiču naše mlade na humano djelovanje – rekla je Zagorec.

Dobrodošlicu u Grad Ludbreg zaželio im je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Ovo nije samo natjecanje u znanju, ovo je životno iskustvo. Uvjeren sam kako će, barem za neke od vas, sudjelovanje na ovom natjecanju biti i motivacija da se krenete baviti najhumanijim zvanjem na svijetu, a to je briga o ljudima onda kad im je najteže – poručio je.

Komentari