redovita skupština

Foto - 137 intervencija, 551 vatrogasac i dva nova vozila VZG Ivanec

Objavljeno: 04.07.2022. 21:51

Zadnja izmjena: 04.07.2022. 21:56

Vatrogasna zajednica grada Ivanca je održala svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine, koju je otvorio predsjednik VZG Ivanec Zdenko Đuras.

Na sjednici su članovima Skupštine podnesena izvješća za prošlu godinu te planovi za tekuću godinu. Izvještaj o radu kao i plan rada je uz projekciju tom prilikom prezentirao Ivan Putarek, dok je Zdenko Đuras podnio financijsko izvješće i financijski plan.

Nedeljko Vukalović  je u obraćanju članovima napomenuo da uz JVP Varaždin, vatrogasne zajednice gradova Ludbreg, Novi Marof i Ivanec čine stožernu snagu vatrozaštite u Varaždinskoj županiji, što po broju operativnih vatrogasaca što po opremi s kojom te organizacije raspolažu, a VZG Ivanec u svemu tome prednjači.

Gradonačelnik Milorad Batinić se zahvalio u ime svih građana grada Ivanca za sve što vatrogasci čine za zajednicu. Spomenuo je da je uloga lokalne samouprave osigurati financijska sredstva za uspješan rad, a tome doprinosi i sklopljeni ugovor o višegodišnjem financiranju.

Od 551 vatrogasca na području Zajednice, 104 su operativna, dok je po zvanju najviše vatrogasaca i vatrogasaca 1.klase. Nakon stanke uzrokovane pandemijom, nastavljena su i osposobljavanja. Želja je privući i što više mladih.

137 intervencija

Prošle godine je na nivou Zajednice odrađeno 137 intervencija, od čega 63 po pozivu, pri čemu je 478 vatrogasaca odradilo 655 sati. Odrađeno je 45 požarnih, 35 tehničkih, te 47 uslužnih intervencija, a 3 događaja su bile lažne dojave. 

Dva nova vozila

Tokom 2021. godine Zajednica je obogaćena sa 2 nova vozila, kombi vozilo za DVD Gačice i šumsko vozilo za DVD Ivanec. Pomoću sredstava Grada Ivanca za kapitalne investicije, nabavljena je i značajna oprema za zaštitu vatrogasaca i ostala nužna oprema, koja je podjednako raspodijeljena po svim Društvima.

Komentari