grad ludbreg

Foto - 14 predstava i 87 glumaca amatera na Festivalu kajkavske komedije

Objavljeno: 29.11.2022. 18:49

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 18:50

Festival kajkavske komedije "Dani Mladena Kerstnera" se nakon dvogodišnje pauze uspješno vratio, a Ludbregom se kroz četiri dana orio smijeh i uživalo se u druženju.

Posljednjeg četvrtka u studenom u novoj ludbreškoj dvorani započeli su dugoočekivani 'Dani Mladena Kerstnera'. Riječ je Festivalu kajkavske komedije koji se održava u čast poznatog hrvatskog književnika, scenarista i promicatelja kajkavske književne riječi, rođenog Ludbrežanina Mladena Kerstnera, a koji za cilj ima promovirati amatersko stvaralaštvo i amaterske glumačke družine koje njeguju kajkavsku komediju. Festival su zatvorile članice Udruge žena općine Sveti Đurđ 'Veliko srce' s predstavom "Život posle korone".

- Sekcija djeluje od 2005. godine, bavimo se amaterskom glumom i prezentiranjem starih običaja i zanata. Što se tiče amaterske glume naši skečevi se baziraju na svakodnevnom životu. Tekstove pišemo sami, pretežno ja. Naša scenografija je vrlo jednostavna. Obučeni smo onak kak' smo obučeni i doma, nema tu ništa moderno, sve je otkačeno jer se mi osjećamo k'o da smo doma za stolom, da pričamo, da nas nitko ne gleda ni ne snima - rekla je Štefica Bizek, voditeljica dramske sekcije 'Lepoglavki pušlek' iz Lepoglave, jedna od skupina koja je nastupila na Festivalu.

Komentari