'festival varaždinskih dvorišta'

Foto - 18 varaždinskih dvorišta uskoro otvara svoja vrata, evo što sve očekuje posjetitelje

Kako je na predstavljanju programa naglasila direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, ove godine sudjeluje rekordan broj dvorišta...
Objavljeno: 06.06.2024. 11:32

Zadnja izmjena: 06.06.2024. 12:27

Foto: Boris Matijašec

Festival varaždinskih dvorišta 15. i 16. lipnja otvorit će atraktivne, a kroz godinu skrivene prostore u staroj gradskoj jezgri i u njima ponuditi autentični varaždinski sadržaj od glazbe, umjetnosti, mode, do stvaralačkih radionica i gastronomije.

Kako je na predstavljanju programa naglasila direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth, ove godine sudjeluje rekordan broj dvorišta.

- Svake godine povećavamo broj dvorišta i svake godine obaramo rekorde tako i ove godine oborili rekord. U festivalu će biti uključeno dosad rekordnih 18 dvorišta, a pripremljeno je 103 različitih programa. Svi programi su besplatni. U Festival varaždinskih dvorišta uključili su se i varaždinski restorani i slastičarnice, devet restorana i četiri slastičarnice pripremaju gastro ponudu posebno za ovaj festival - kazala je dodavši kako je Festival ove godine prvi put dio projekta 'Dvorišta Sjevera – otkrivanje skrivenih dragulja'.

Otvoren je i atrij Gradske vijećnice

Jedno od dvorišta koje će svoja vrata otvoriti za posjetitelje tijekom festivala jest ono u sklopu Gradske vijećnice, a gradonačelnik Neven Bosilj pozvao je sve zainteresirane za obiđu varaždinska dvorišta.

- Gradska vijećnica čiji je houstor inače zatvoren će otvoriti svoja vrata sugrađanima i gostima gdje će moći vidjeti ovaj urbani atrij. Tako da smo dobili još jedno novo, zanimljivo odredište i prostor u gradu. Pozivam sve Varaždinke i Varaždince da u ta dva dana uživaju u naintimnijem varaždinskom festivalu i obiđu dvorišta u jezgi, ali i ona šire poput dvorišta naših vatrogasaca, vilu Bedeković i sve ostalo – istaknuo je.

Iz programa devetog izdanja ovog dvorišta voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u TZ grada Varaždina Smiljana Mlakar istaknula je umjetničku instalaciju Nikole Vudraga u atriju Gradske vijećnice, Uršulinski samostan, dvorište palače Sermage, a sve ostale sadržaje pogledajte na stranicama Turističke zajednice Grada Varaždina.

Komentari