5. svibnja je međunarodni dan...

FOTO Primalje Varaždinske bolnice u društvu trudnica danas proslavile svoj Svjetski dan

Objavljeno: 05.05.2017. 18:45

Zadnja izmjena: 05.05.2017. 18:47

Svoj Međunarodni dan primalje Varaždinske bolnice iskoristile su kao priliko za edukaciju, koja je ujedno bila prilika za druženje, razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja. Ujedno je to bila i prilika da od 11 do 14 vrata rodilišta budu otvorena trudnicama i njihovoj pratnji.

Predstavljanje primalja i rodilišta počelo je kratkom prigodnom radionicom na mjestu gdje se održavaju predavanja za trudnički tečaj, a nakon toga zainteresirane trudnice i njihovu pratnju primalje su upoznale s radom rodilišta, uključujući i rađaonicu.

- Ovo je prilika da se osnaži veza između primalja i trudnica, otklone nedoumice i strah od poroda i babinja, da buduće majke upoznaju primalje i povežu se, da uspostave prijateljski i partnerski odnos. - rekla je primalja Ksenija Horvatić, v.d. glavna sestra Odjela za rađaonicu i patologiju trudnoće Službe za ginekologiju i opstetriciju. Ana Težački, koja je u četvrtak prvi put rodila, zahvalna je na pomoći koje joj je pružilo osoblje u varaždinskom rodilištu.

- Ovo mi je prvi porod i osoblje koje sam susrela u rađaoni jako mi je pomoglo. Iznenadile su me susretljivošću i to mi je jako puno značilo pri porodu. - kazala je mlada majka. U varaždinskom rodilištu trenutno o trudnicama i rodiljama brine 27 primalja.

Komentari