tradicionalna smotra

Foto - 300-tinjak osnovnoškolaca i srednjoškolaca natječe se na LiDraNu 2024

Objavljeno: 27.02.2024. 13:44

Zadnja izmjena: 27.02.2024. 13:44

Foto: Boris Matijašec

Čak 300-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije sudjeluje na Županijskoj smotri stvaralaštva LiDraNo 2024., koja je počela jučer, a nastavljena je danas dramsko-scenskim nastupima u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novome Marofu.

Domaćin ovogodišnjeg LiDRaNa za osnovne škole je OŠ Šemovec, a za srednje škole Elektrostrojarska škola Varaždin. Na pozornici novomarofskog centra predstavila su se 24 osnovnoškolca s pojedinačnim nastupima, a potom je uslijedilo 18 skupnih nastupa. Danas u 17 sati na pozornicu će izaći srednjoškolci budući da će tada početi pojedinačni te potom skupni nastupi na Županijskoj smotri LiDraNo za srednje škole. Ukupno sudjeluju 33 učenika i 13 mentora iz šest srednjih škola.

- Naši učenici na ovoj tradicionalnoj smotri, na kojoj se njeguje hrvatski jezik i bogata jezična baština, imaju priliku pokazati svu svoju darovitost, bilo dramsko-scenskim nastupima ili kroz literarne i novinarske radove. Za svaku pohvalu je rad mentora koji potiču učenike u stvaralaštvu, svakodnevno prepoznaju njihovu nadarenost te vode brigu da se taj rad i trud promoviraju na najbolji način. U tome im Varaždinska županija daje svesrdnu podršku. Našim malim kreativcima želim da budu svoji, spontani i iskreni, da uspješno predstave svoju školu i da, prije svega, uživaju u nastupu - istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Komentari