NK VARAŽDIN - GNK DINAMO

FOTO: Prva prava premijera NK Varaždin za novu sezonu a za GNK Dinamo posljednji ispit pred nastup u Europi

Objavljeno: 20.07.2018. 23:24

Zadnja izmjena: 21.07.2018. 09:24

Foto: Viktor Hranić

NK Varaždin i GNK Dinamo odigrali su pravi prijateljski ogled s mnogo izmjena, a na kraju su gosti iz Zagreba ipak slavili rezultatom 1:2.

Prijateljski susret Varaždina i Dinama počeo je svečano u znaku obilježavanja godišnjice pogibije Anđelka Herjavca. Najprije je Zlatko Dalić supruzi i kćerkama pokojnog Anđelka Herjavca poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije s potpisima svih igrača, zatim je kapetan Dinama Danijel Zagorac poklonio dres Dinama obitelji Herjavec i Zlatku Daliću dres Dinama s brojem 14, koliko je vodio utakmica reprezentacije, te na kraju je kraju je predsjednik Varaždina Stjepan Cvek poklonio umjetničku sliku Zlatku Daliću u spomen na odlične rezultate reprezentacije.

Velik broj izmjena

Susret je počeo uobičajenim ispitivanjem snaga ali je Dinamo ubrzo preuzeo inicijativu i već u 12. minuti varaždinska obrana pustila Hodžića nečuvanog u svom šesnaestercu što je ovaj iskoristio i lako poentirao s desetak metara. Utakmica se ponovo igra na sredini terena a u 18. minuti Drožđek se u jednom protunapadu našao u prigodi ali je nije iskoristio. U nastavku je Varaždin bio ravnopravan suparnik uz nekoliko poluprilika s obje strane. Blagu terensku inicijativu Varaždin je okrunio u 39. minuti izjednačujućim pogotkom Jerteca. On se najbolje snašao nakon ubačene lopte u šesnaesterac i glavom poslao loptu u nebranjeni dio Dinamove mreže.

Gavranović obranio Gavranoviću

U drugo poluvrijeme krenulo se s izmjenama s obje strane, Dinamo s tri a Varaždin s dvije. Nepažnja varaždinske obrane u 51. minuti doveo je u priliku Perića i gosti su ponovo poveli. U 59. minuti gosti rade još četiri izmjene igrača, zatim i Varaždin radi još dvije izmjene. Brojne izmjene smanjile su tempo susreta, a Varaždin u 75. minuti radi još dvije izmjene. Dinamovi igrači uspjeli su u tom periodu ipak biti opasniji i uzdrmali su gredu i vratnicu varaždinskog gola. Varaždin je imao svoje poluprilike ali nije bilo pravog zadnjeg pasa. Na samom kraju susreta mali kuriozitet, Gavranović obranio udarac Gavranovića. Vratar Varaždina uspješno je utrčao Dinamovom napadaču i odbio loptu u korner.

Susret je bio vrlo dobro posjećen, na zapadnoj tribini bilo je oko 2.500 gledatelja a na jugu više od stotinu BBB.

 

NK Varaždin – GNK Dinamo 1:2 (1:1)

Stadion Varteks, gledatelja 2.500

Strijelci: 0:1 Hodžić 12. (min), 1:1 Jertec (39. min), 1:2 Perić (51. min)

 

NK Varaždin: Ante Mrmić, Dominik Perković, Maks Juraj Čelić, Matej Senić, Samuel Bamidele, Dario Jertec (c), Emanuel Črnko, Josip Brezovec, Mario Sačer, Josip Golubar, Domagoj Drožđek. Trener: Miljenko Mumlek. Izmjene: Dinko Gavranović, Niko Havelka,  Matija Kolarić, Dejan Glavica, Marko Stolnik, Tin Kulenović, Karlo Težak, Leonard Vuk, Karlo Sambolec i Taiyo Takiguchi.

 

GNK Dinamo: Danijel Zagorac (c), Sadegh Moharrami Getgasari, Jan Lecjacks, Izet Hajrović, Amir Prahmani, Armin Hodžić, Luka Menalo, Ivan Fiolić, Ivan Šunjić, Dino Perić, Bojan Knežević. Trener: Nenad Bjelica. Izmjene: Lovro Jurić, Daniel Olmo, Mario Gavranović, Amer Gojak, Mario Šitum, Antonio Marin i Kevin Theophile Catherine.

Komentari