dogodit će se za 50 godina...

FOTO: Učenici V. OŠ postavili vremensku kapsulu koju će otkopati daleke 2068. godine

Objavljeno: 14.09.2018. 15:59

Zadnja izmjena: 14.09.2018. 15:59

U četvrtak, 13. rujna u dvorištu varaždinske V. OŠ učenici 5. razreda u zemlju su postavili vremensku kapsulu koju će otkopati za 50 godina. Ideja desetogodišnjaka je bila napisati pismo šezdesetogodišnjaku. U nastavku saznajte više pojedinosti oko ove zanimljive ideje.

U pismima su opisi njihova života, rada, želje za svoju budućnost, kako je vide i njihovi crteži. Zasigurno će biti zanimljivo, ali i emotivno kada se za 50 godina, u lipnju 2068. godine ti isti učenici nađu kao 60-godišnjaci i otkopaju kapsulu, koja će ih vratiti u 2018. godinu. To će biti trenutak kada će svoje želje i snove desetogodišnjaka usporediti sa svojim životnim postignućima. 

Osim njihovih pisama, u zatvorenim se kuvertama nalazi poruka učiteljice Dubravke Novak, njihovih roditelja upućenih svakom djetetu posebno i ravnatelja koji se pismom obratio njima, budućem ravnatelju i djelatnicima škole.

'Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.'

Kako doznajemo, ideja će uskoro dobiti nastavak, a predložena je Dječjem forumu V. OŠ i Dječjem gradskom vijeću Varaždina koji su pokrenuli projekt 'Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.' Pozivi su upućeni i vrtićima, Dječjim forumima koji će ga provesti na svim varaždinskim OŠ, udrugama, srednjim školama, FOI-u, Vijeću mladih grada Varaždina i drugima.

Ideja je obilježiti 2018.godinu - Europsku godinu kulture na način da djeca i mladi u vremenskoj kapsuli ostave sve što čini kulturu, način života, hobije, projekte i dr., svojim vršnjacima za 50 godina. Projekt je podržao Središnji koordinacijski odbor grada Varaždina – prijatelja djece, a kapsula će naći svoje mjesto na jednom od javnih prostora u gradu s prikladnim natpisom 'Vremenska kapsula kulture djece i mladih 2018.-2068.'

Komentari